societat

Només la meitat de les urbanitzacions previstes poden emprar la nova depuradora d’Addaia

La manca de clavegueram a Punta Grossa i Macaret farà que els seus vesins continuïn emprant les fòsses sèptiques fins que es trobi el finançament per fer les obres.

Nom%C3%A9s+la+meitat+de+les+urbanitzacions+previstes+poden+emprar+la+nova+depuradora+d%27Addaia

La depuradora d’Addaia, a la costa des Mercadal, només podrà tractar durant almanco els primers dos anys les aigües residuals de tres de les sis àrees turístiques previstes. La manca de clavegueram a Punta Grossa i Macaret farà que els seus vesins continuïn emprant les fòsses sèptiques fins que es trobi el finançament per fer les obres.

Després de 17 anys d’espera, el passat mes de juliol es va posar en marxa aquesta infraestructura que va costar 8 milions d’euros i que està preparada per tractar les aigües residuals de 21.000 habitants de la costa des Mercadal. Però de moment, només s’hi ha pogut connectar la urbanització de Coves Noves. La següent serà Port Addaia, que està pendent de tres bombes d’impulsió per poder connectar la seva xarxa de clavegueram construïda fa anys amb els doblers dels residents. En tercer lloc, s’hi podrà afegir, en pocs mesos, Son Parc. Però Punta Grossa no tindrà sanejament fins a l’any que ve, unes obres que costaran 1,8 milions d’euros.
El petit nucli de Na Macaret és la que té pitjor paper. No té cap classe de canalització i la seva construcció està pressupostada en gairebé 5 milions d’euros. De moment, continuaran amb les fosses sèptiques.

El Govern es compromet a cercar finançament per a les obres d’urbanització que falten perquè el cicle de l’aigua sigui totalment sostenible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Policia desallotja una festa amb cinquanta persones a Santa Eulària

Els fets van ocórrer al voltant de la 1.15 hores de la matinada, quan es va rebre l'avís de la...

Ja hi ha 300 persones hospitalitzades per Covid a Balears

Augmenta la pressió hospitalària i les Balears continuen en risc alt, amb 45 pacients ingressats a l'UCI (un 16% de l'ocupació) i 255 pacients ingressats a planta. Per illes, Mallorca...

76 actes aixecades en el dispositiu antibotellada a Palma

Durant aquesta matinada, els cossos i forces de seguretat han controlat en els quatre punts que s'han establert un total de 176 vehicles i s'han identificat 24 persones

El 85% dels ingressats a l’UCI de Son Llàtzer no tenen la pauta de vacunació completa

Alguns no s'han volgut vacunar, i d'altres només duien injectada la primera vacuna