societat

Només la meitat de les urbanitzacions previstes poden emprar la nova depuradora d’Addaia

La manca de clavegueram a Punta Grossa i Macaret farà que els seus vesins continuïn emprant les fòsses sèptiques fins que es trobi el finançament per fer les obres.

Nom%C3%A9s+la+meitat+de+les+urbanitzacions+previstes+poden+emprar+la+nova+depuradora+d%27Addaia

La depuradora d’Addaia, a la costa des Mercadal, només podrà tractar durant almanco els primers dos anys les aigües residuals de tres de les sis àrees turístiques previstes. La manca de clavegueram a Punta Grossa i Macaret farà que els seus vesins continuïn emprant les fòsses sèptiques fins que es trobi el finançament per fer les obres.

Després de 17 anys d’espera, el passat mes de juliol es va posar en marxa aquesta infraestructura que va costar 8 milions d’euros i que està preparada per tractar les aigües residuals de 21.000 habitants de la costa des Mercadal. Però de moment, només s’hi ha pogut connectar la urbanització de Coves Noves. La següent serà Port Addaia, que està pendent de tres bombes d’impulsió per poder connectar la seva xarxa de clavegueram construïda fa anys amb els doblers dels residents. En tercer lloc, s’hi podrà afegir, en pocs mesos, Son Parc. Però Punta Grossa no tindrà sanejament fins a l’any que ve, unes obres que costaran 1,8 milions d’euros.
El petit nucli de Na Macaret és la que té pitjor paper. No té cap classe de canalització i la seva construcció està pressupostada en gairebé 5 milions d’euros. De moment, continuaran amb les fosses sèptiques.

El Govern es compromet a cercar finançament per a les obres d’urbanització que falten perquè el cicle de l’aigua sigui totalment sostenible.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Oficina Anticorrupció detecta un ús abusiu de la contractació d’emergència en la compra pública de material sanitari durant la pandèmia

Després d'una extensa investigació, l'entitat també conclou que s'han adjudicat més de 10 milions d'euros a empresaris que tenen relacions...

Afers Socials destinarà 300.000 euros més dels pressupostos de 2021 a cooperació

La Conselleria també espera poder aprovar l'any que ve la nova Llei de Cooperació

Els Ajuntaments no disposen d’efectius de seguretat suficients per controlar les normes de seguretat

Molts pobles només tenen un efectiu de policia que treballa per torns