SOCIETAT

Només un 10 % de la roba que es recull als contenidors de Càritas Eivissa es reutilitza a l’illa

La resta s'envia a plantes de la Península, on es recicla


A Eivissa, Càritas recull anualment als seus contenidors 380.000 quilos de roba. Només un 10 per cent es reutilitza a l’illa. La resta, s’envia a plantes de la Península on es recicla, i una part, vuit tones, retornen a l’illa per vendre’s a la botiga de Càritas. Una activitat que, recorden, és sense ànim de lucre i per ajudar a la reinserció laboral.

On va la roba que llençam al contenidor? Càritas la trasllada a la seva nau, on es pesa. Només un 10 per cent del material s’higienitza i se selecciona per entregar-la a persones necessitades d’Eivissa. La resta, s’envia a plantes de la Península, en què les peces més bones són per a la venda i una altra part es recicla.

La recollida es planifica per ordinador, i a través de sensors es veu si el contenidor està ple. Ara se’n recullen 380 tones cada any, menys que abans de la pandèmia, quan rebien 100 tones més. Aquesta activitat ajuda molts treballadors a reinserir-se laboralment, com Isabel, que repinta els contenidors.

La roba seleccionada a la Península retorna a Eivissa en aquestes caixes. Es ven per un preu mitjà de 4,85 euros a la botiga de Càritas, que va obrir al desembre i que ja ha venut 39.000 articles. Les que més compren són les dones de mitjana edat. Troben a faltar més públic jove.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |