societat

Només un 16% de les conductores de les Illes poden menar camions

Marcia Zambrano, conductora d'Eivissa, assegura que les dones es troben amb "discriminació i barreres" al sector


“Em vaig trobar barreres. Pel fet de ser dona, no em feien el cas i no em donaren l’ajuda que vaig necessitar en el seu moment”. I ella s’ha encarregat de rompre aquestes barreres. Marcia Zambrano fa 9 anys que és conductora de camions.

Son pare treballava al sector de la mecànica i ella ho va veure com a una oportunitat laboral. Es va treure tots els carnets de conduir de vehicles pesants. Diu que era l’única dona a l’acadèmia i la situació s’ha repetit pràcticament durant tota la seva trajectòria al sector. “Encara hi ha una certa discriminació. Es creu que a l’hora de posar una imatge d’un conductor de camió és sempre una imatge masculina. Hi ha l’idea que no tenim la capacitat suficient per realitzar les feines de conducció i de càrrega i descàrrega. Sí que es pot amb la formació adequada i noltros podem”.

De fet, a les Illes, només un 16% de les dones amb qualque tipus de carnet poden menar camions. En són poques i moltes manco les que exerceixen la professió a hores d’ara. “Tant de bo en poguessim contractar més, però dones amb carnet de camió són difícils de trobar”, assegura Bartolomé Barceló, gerent de la companyia de transports que duu el llinatge de la seva família.

Per fomentar que més dones es treguin el carnet de conduir de vehicles rígids i articulats, l’empresa MAN Truck & Bus Iberia ha fet una convocatòria de 10 beques per cobrir “el 70% del cost del carnet i del CAP. Donarem 5 beques per vehicles articulats i altres 5 per vehicles rígids”, segons explica Miryam Torrecilla, responsable de comunicació d’aquesta compañía.

La falta de referents femenins i el rol històricament associat a la dona com a cuidadora, que no pot passar llargues temporades fora de casa, són els principals esculls que han fet d’aquest un sector masculí. Amb iniciatives com aquestes, pot ser això passi a la història.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100 per cent del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central tèrmica de Maó fa una passa en matèria de descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada

176 migrants, entre els quals una desena de menors: “Parlar d’allau de pasteres és deshumanitzar-los”

David Lladó, d'Open Arms, demana deixar de qualificar d'aquesta manera l'arribada de pasteres "quan a l'Aeroport de Palma arriben desenes...