media

Només un 23% dels edificis de les Illes han adaptat les seves antenes a la nova freqüència TDT

A part de l'adaptació de la instal·lació de la finca, el pròxim 11 de febrer, serà necessari resintonitzar els televisors per poder continuar gaudint de tots els canals de la TDT

Nom%C3%A9s+un+23%25+dels+edificis+de+les+Illes+han+adaptat+les+seves+antenes+a+la+nova+freq%C3%BC%C3%A8ncia+TDT

Queda només un mes i dos dies perquè alguns canals de la Televisió Digital Terrestre es deixin de veure a les Balears en la freqüència que actualment tenen assignada. Serà l’11 de febrer. Per continuar gaudint de l’oferta completa, la Delegació de Govern recorda que és imprescindible que les comunitats de veïnats hagin adaptat abans les seves antenes col·lectives.

Per això insten els administradors i presidents de finques a contactar al més aviat possible amb les empreses instal·ladores per poder realitzar el canvi. El cost de l’operació serà subvencionat pel Govern amb ajudes que van dels 104 fins als 677 euros segons la instal·lació que s’hagi de fer.

L’objectiu del segon dividend digital és alliberar la banda de 700 megaherzts de l’espectre radioelèctric, utilitzada majoritàriament per canals de la TDT, per poder-hi desplegar les futures xarxes de telecomunicacions 5G. Per això és necessari l’adaptació de les instal·lacions.

Els canals que es veuran afectats el pròxim 11 de febrer, en cas que no s’hagi duit a terme l’adaptació seran els compresos en aquestes dues franges a Mallorca, i els que es troben en aquestes 3 a Eivissa i les pitiüses; mentre que Menorca no es veurà afectada. En total, prop de 25.000 finques de les quals, avui dia, no s’han adaptat ni una quarta part.

Els tècnics instal·ladors fan feina de valent, però esperen que la feina encara augmenti molt més durant les pròximes setmanes.

A part de l’adaptació de la instal·lació de la finca, el pròxim 11 de febrer, serà necessari resintonitzar els televisors; per així poder continuar gaudint de tots els canals de la TDT.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Notícies dubtoses i rumors en temps de confinament

Et donam les claus per entendre i detectar 'fake news' sobre el Covid-19

La UNED i la UOC dissenyen una eina conjunta de formació en xarxa

El portal acosta l'aprenentatge en línia a tota la societat

Només el 2% de les comunitats de veïnats han demanat ajudes per adaptar les antenes de la TDT

Tot i que el termini per adaptar les antenes va acabar el gener, el període per demanar les subvencions estarà...