media

Només un 23% dels edificis de les Illes han adaptat les seves antenes a la nova freqüència TDT

A part de l'adaptació de la instal·lació de la finca, el pròxim 11 de febrer, serà necessari resintonitzar els televisors per poder continuar gaudint de tots els canals de la TDT

Nom%C3%A9s+un+23%25+dels+edificis+de+les+Illes+han+adaptat+les+seves+antenes+a+la+nova+freq%C3%BC%C3%A8ncia+TDT

Queda només un mes i dos dies perquè alguns canals de la Televisió Digital Terrestre es deixin de veure a les Balears en la freqüència que actualment tenen assignada. Serà l’11 de febrer. Per continuar gaudint de l’oferta completa, la Delegació de Govern recorda que és imprescindible que les comunitats de veïnats hagin adaptat abans les seves antenes col·lectives.

Per això insten els administradors i presidents de finques a contactar al més aviat possible amb les empreses instal·ladores per poder realitzar el canvi. El cost de l’operació serà subvencionat pel Govern amb ajudes que van dels 104 fins als 677 euros segons la instal·lació que s’hagi de fer.

L’objectiu del segon dividend digital és alliberar la banda de 700 megaherzts de l’espectre radioelèctric, utilitzada majoritàriament per canals de la TDT, per poder-hi desplegar les futures xarxes de telecomunicacions 5G. Per això és necessari l’adaptació de les instal·lacions.

Els canals que es veuran afectats el pròxim 11 de febrer, en cas que no s’hagi duit a terme l’adaptació seran els compresos en aquestes dues franges a Mallorca, i els que es troben en aquestes 3 a Eivissa i les pitiüses; mentre que Menorca no es veurà afectada. En total, prop de 25.000 finques de les quals, avui dia, no s’han adaptat ni una quarta part.

Els tècnics instal·ladors fan feina de valent, però esperen que la feina encara augmenti molt més durant les pròximes setmanes.

A part de l’adaptació de la instal·lació de la finca, el pròxim 11 de febrer, serà necessari resintonitzar els televisors; per així poder continuar gaudint de tots els canals de la TDT.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

S’estrena ‘Pep’, la nova sèrie de ficció d’IB3 rodada a Montuïri

Nit d'estrena dilluns, a les 22.15 h, a IB3 Televisió

Manuel Aguilera sobre els casos d’explotació sexual de menors: “és d’interès públic, si no coneixem la realitat no podem reaccionar”

El periodista i vicepresident de l'APIB valora el moment actual de la comunicació i el periodisme balear

Els montuïrers es bolquen a l’estrena de ‘Pep’

Ahir es va fer a Montuïri la preestrena davant tot el poble

La sèrie ‘PEP’ es preestrena al seu escenari, Montuïri

Hi han assistit els autors i actors de la sèrie, entre ells Toni Gomila, Miquel Gelabert i Llum Barrera