societat

Només un de cada quatre espanyols feia servir el telèfon fix cada dia abans de la pandèmia

Només un 1% ha fet servir cabines telefòniques públiques l'any passat

Imatge d'arxiu.


Només un de cada quatre espanyols feia servir el telèfon fix cada dia abans de la pandèmia. Una enquesta elaborada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a 4.861 llars i 9.058 persones indica que durant el quart trimestre de 2019 la principal manera de comunicar-se dels espanyols varen ser els missatges instantanis des d’aplicacions com WhatsApp. Sis de cada deu persones enviaren missatges d’aquests tipus diverses vegades al dia, un 26% telefonaren des dels seus telèfons mòbils i un 8% des dels seus fixos. A la vegada, l’ús diari de les cridades des d’aplicacions d’Internet com WhatsApp i Skype fou del 6%, mentre que l’ús dels missatges de text SMS no arribà al 2%.

A la vegada, aquest estudi conclou que per al 92% dels usuaris el més important és la qualitat de la connexió quan es crida des del telèfon fix, mòbil o Internet; seguit de la possibilitat de comunicar-se amb qualsevol persona (90%) i la confiança perquè es protegeixen adequadament les seves dades personals (89%).

I pel que fa a l’ús de les cabines telefòniques públiques, segons aquesta enquesta, només un 1% dels espanyols les va fer servir l’any passat.

CNMC destaca que les dades d’aquest informe reflecteixen la situació del mercat abans de l’estat d’alarma causat per la pandèmia de la COVID-19.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.