La primera enquesta de la joventut de les Illes té per objectiu identificar les condicions de vida, les opinions i els hàbitsi
L’enquesta l’ha impulsada el govern i han entrevistat 2.356 joves d’entre 15 i 34 anys. Té una desena d’apartats com emancipació, salut, feina, educació, oci i cultura, participació política o cohesió social.
L’objectiu és recollir les opinions, hàbits i situació d’aquest segment de població que representa el 23% del total illenc, un 8% manco que fa una dècada. Dades que serviran per a l’elaboració del pròxim pla estratègic de joventut de les Illes.
La majoria dels joves, un 57% encara viuen amb els seus progenitors i solen deixar l’habitatge familiar a partir dels 30 anys. El percentatge d’abandonament escolar, amb un 15% és un dels alts del país.
Només un de cada quatre joves illencs creu que té millors condicions de vida que els seus progenitors. L’habitatge, la possibilitat d’emancipació i la feina en tenen gran part de la culpa.
La conselleria d’Afers Socials, Catalina Cirer s’ha compromès a ser reivindicatius amb els responsables d’Habitatge per posar fil a l’agulla i aconseguir promocions específiques per al col·lectiu.
Segons l’enquesta, ara el jovent passa la major part del temps d’oci a internet. També fa manco esport del que es recomana, i set de cada deu troba que té bona salut; però un 42% té malestar emocional i un 29% ha patit assetjament.
Un terç dels nascuts a les Balears té el català com a primera llengua, que queda, no obstant això, socialment arraconada.
A més, gairebé la meitat dels joves d’etapa postobligatòria no estudia, i la primera causa per deixar-ho és cercar feina per subsistir.
Durant unes dues hores, les línies ferroviàries han estat inoperatives i centenars d'usuaris afectats
Els centres escolars demanen més recursos per atendre infants amb TEA