X

Només un dels 68 ingressats per Covid a les UCI de les Illes és Òmicron, els altres són Delta

D'aquí a 10 dies la tendència es podria invertir, ja que l'Òmicron ja representa el 82% dels contagis diagnosticats a l'arxipèlag

05/01/2022

Només un dels 68 ingressats per Covid a les UCI de les Illes és Òmicron, els altres són Delta

Ara mateix només un dels 68 ingressats per Covid19 a les UCI de les Illes Balears és de la variant Òmicron, els altres són Delta. L’únic cas registrat a Cures Intensives està a l’Hospital d’Inca. Però d’aquí a 10 dies la tendència es podria invertir, ja que l’Òmicron ja representa el 82% dels contagis diagnosticats a l’arxipèlag. Tot és qüestió de temps.

Dels 1000 nous positius diagnosticats a Son Espases dilluns, el 80% eren de la variant Òmicron i un 20%, de la variant Delta. Fa una setmana, la porporció era 60-40.

El primer cas d’Òmicron es registrà l’1 de desembre, quan una viatgera procedent de Sud-Àfrica va donar positiu.

El coordinador del laboratori de Microbiologia de Son Espases, Toni Oliver assegurava ahir que la gran taxa de vacunació actual és el factor clau perquè aquesta variant no sigui tan agressiva, si bé sí que n’observen un comportament una mica diferent. Per exemple, no provoca tantes pulmonies.

Per una altra part, els experts asseguren que a Son Espases encara no s’ha registrat cap cas de Flurona, la combinació de COVID i grip que es detectà en un cas pediàtric a un centre privat de Mallorca. Diuen, però, que ni és excepcional ni és més greu.

05/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT