societat

Nou brot al geriàtric de Maó amb almenys quatre usuaris i dos treballadors positius

En el darrer mes s'acumulen fins a 12 contagis de Covid a la residència municipal


Nou brot al geriàtric municipal de Maó. Quatre usuaris i dos treballadors del centre s’han contagiat en el quart cribratge que es duu a terme des que, ara fa un mes, es detectaren els primers positius. Dilluns passat ja se’n registraren altres dos, el que obligà a aïllar els usuaris de la residència a les seves habitacions. Al llarg del darrer mes han donat positiu fins a 12 persones del geriàtric de Maó, 6 residents i 6 treballadors.

La Covid-19 i les residències de gent gran

La COVID-19 afecta manco de l’1 % dels usuaris de residències de gent gran de les Illes Balears, ja que actualment hi ha 38 casos actius entre els 4.235 residents, tal com ha informat avui la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, en una compareixença parlamentària durant la qual ha explicat tota l’acció que s’ha duit a terme en aquest àmbit des de l’inici de la pandèmia. Gómez ha recordat que fins ara han perdut la vida 194 usuaris i se n’han recuperat 807, i ha afegit que la mortalitat sobre el nombre total d’usuaris de residències és del 4,6 %, és a dir, 1,6 punts inferior a la mitjana estatal (6,2 %).

Intervencions per part del Govern

Fins ara han estat intervingudes una desena de residències de les Illes. Gómez ha explicat que sempre que s’ha vist que una residència no tenia capacitat per frenar la propagació d’un brot se n’ha ordenat la intervenció, mesura que no només implica prendre el control de l’atenció sanitària relacionada amb la COVID, sinó també supervisar l’aplicació dels protocols i formar els professionals en aspectes com ara l’ús d’equips de protecció individual.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Noces i esdeveniments en perill un segon estiu

Demanen claredat en les mesures anticovid de cara la temporada

Cinc pedres de la memòria recorden víctimes del franquisme i el nazisme a Manacor

El Govern instal·la les lloses davant les cases on visqueren aquestes persones abans de ser assassinades

Els Jutjats de Palma, al límit

La jutgessa degana critica la lentitud amb què opera el Ministeri de Justícia

Les restriccions s’aixequen de manera desigual entre sectors i illes

A Formentera i Mallorca, es manté la recomanació de no sortir al carrer a partir de les vuit del vespre