Nou cop dur per al Mallorca fora de casa

Cinquena derrota consecutiva a domicili (2-1) en la seva visita a l'Espanyol

25/02/2023

12

El Mallorca continua entestat a voler oferir la seva doble cara des que va arrencar el 2023. I avui, novament, tocava la pitjor. Tocava jugar fora de casa, i això des de l’aturada del Mundial de Qatar, és sinònim de derrota.

Semblava que l’horabaixa podia anar per un altre camí, atès el començament de partit dels homes d’Aguirre. El mexicà, per cert, ha donat entrada a l’onze a Nastasic i Valjent en defensa, i ha continuat apostant per Kadewere, que avui no ha tengut el seu dia. Un possible penal per mans d’Óscar Gil que han reclamat els jugadors mallorquinistes però que no ha considerat punible l’àrbitre, i un bon xut llunyà de Dani Rodríguez així ho feien pensar.

Però tot ha canviat en el minut 22. Una errada flagrant de Rajkovic, una tendència entre grans porters aquesta setmana, propicia l’1-0, obra de Martin Braithwaite. El serbi calcula malament la seva passada, Aleix Vidal no menysprea el botí i serveix al danès perquè marqui a porteria buida.

La bona imatge que havia ofert el Mallorca fins llavors s’ha diluït per complet, fins que una genialitat de Vedat Muriqi ha tornat a fer l’empat en el marcador abans del descans. Rematada precisa i preciosa de primeres des de fora de l’àrea que sorprèn Pacheco i suposa el desè gol del Pirata en aquesta Lliga. 21 n’acumula el Mallorca en total.

Aquest gol, després de quatre partits a domicili sense marcar, i del bon joc oferit per moments pels mallorquinistes en la primera meitat, feia presagiar que la història aquesta vegada seria diferent. Una il·lusió que ha durat el temps que ha trigat Braithwaite a fer el 2 a 1: sis minuts. Pèrdua en aquesta ocasió de Kang In Lee, Melamed és qui aprofundeix i el seu servei és novament transformat per l’ex del Barcelona.

I a partir d’aquest moment, la història dels darrers mesos. Canvis ofensius d’Aguirre, que ha donat entrada a tota la seva artilleria. Canvis en el dibuix tàctic. Però zero resultat. Un mal xut de Kadewere, i un remat d’Ángel ben rebutjat per Pacheco ha estat tot el bagatge ofensiu de l’equip en el tram final del partit.

Un partit que acaba amb la segona victòria consecutiva de l’Espanyol, i amb el Mallorca que encadena cinc derrotes consecutives a domicili, però que segueix mirant més aprop Europa que el descens.

Fitxa tècnica:

Espanyol, 2: Pacheco; Óscar Gil, Sergi Gómez (Cabrera, min.90), Montes, Brian Oliván; Aleix Vidal (Melamed, min.46), Vini, Darder, Denis Suárez (Gragera, min.71); Puado (Joselu, min.71) i Braithwaite (Pierre-Gabriel, min.88)
Mallorca, 1: Rajkovic; Pablo Maffeo, Valjent (Ángel, min.69), Raíllo, Nastasic, Jaume Costa (Morlanes, min.90); Dani Rodríguez (Abdón, min.90), Galarreta; Kang In Lee, Kadewere (Amath, min.69) i Muriqi

Gols: 1-0, min.22: Braithwaite; 1-1, min.41: Muriqi; 2-1, min.51: Braithwaite

Àrbitre: Alberola Rojas (comitè Castella-la Manxa). Amonestacions a l’entrenador del Mallorca, Javier Aguirre (min.52), i a Galarreta (min.62), Gragera (min.74), Melamed (min.83) i Rajkovic (min.83).