societat

Nou freqüències diàries per trajecte uniran Eivissa i Formentera a partir del primer de juny

A la Fase II, Formentera ha rebut una mitjana de 311 passatgers diaris


El Govern amplia les connexions marítimes entre les Pitiüses a partir del pròxim dilluns dia primer de juny. Actualment, compten amb 3 connexions diàries de trànsit de passatgers en cada sentit i 3 més amb vaixells de transport mixt de passatgers i mercaderies. Amb aquesta mesura les connexions totals s’ ampliaran fins a 9 freqüències cada dia per cada trajecte. En aquest moment, però, només es pot viatjar per causes justificades, com motius de treball, sanitaris, de retorn a la residència o per tenir cura d’algú.

El trànsit marítim entre Eivissa i Formentera va ser el primer que es va reduir a les Illes Balears en el context de les limitacions a la mobilitat de les persones durant la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19. Un dia abans de l’aprovació de l’estat d’alarma, el Govern balear va aprovar dins el seu Pla de Mesures Excepcionals per Limitar la Propagació i el Contagi de la COVID-19 la restricció temporal de les freqüències entre ambdues illes, reduint-les a deu en cada sentit, tot garantint les freqüències de primera i darrera hora.

Posteriorment, amb l’ OrdreTMA/247/2020 de 17 març, les connexions varen ser novament reduïdes, habilitant-se 3 connexions de passatgers en cada sentit. Amb posterioritat, la Direcció General de Transport Marítim i Aeri va aprovar una resolució el dia 12 de maig per la qual es permetia que els vaixells comercials que fins aquell moment duien únicament càrrega en els trajectes entre Eivissa i Formentera poguessin incorporar passatgers, així com els seus vehicles.

D’ençà que l’illa de Formentera entrà a la Fase II el passat 17 de maig, s’ha constatat un important augment dels passatgers en els ferris. Durant les setmanes prèvies al desconfinament, la mitja de passatgers va ser de 151. En passar a la fase 1, la mitjana augmentà fins als 196 diaris, però durant les dues setmanes que Formentera ha estat en fase 2 la mitja diària va créixer fins als 311 passatgers diaris.

Donat l’augment de la demanda, i que l’illa de Formentera avança cap a la fase III a partir de l’1 de juny,  s’han mantingut contactes amb el Consell de Formentera, la patronal APEAM (Associació Patronal d’Empresaris d’Activitats Marítimes de Balears) i els representants de diferents navilieres per tal de donar una resposta normativa ràpida i consensuada.

Fruit d’aquestes conversacions, i amb l’objectiu d’acordar i concretar els serveis necessaris per possibilitar la circulació de persones i garantir l’adequat abastament de mercaderies a les illes a partir del dilluns dia 1 de juny aquestes seran les freqüències:

De dilluns a dissabte:

EIVISSA-FORMENTERA

BALEÀRIA: 07:00 Nixe- 11:30 Nixe – 17:30 Nixe

TRASMAPI (excepte dissabte): 09:00 Castavi Jet – 13:30 Castavi Jet – 19:00 Castavi Jet

FORMENTERA-EIVISSA:

BALEÀRIA: 08:30 Nixe- 12:30 Nixe – 18:30 Nixe

TRASMAPI (excepte dissabte): 10:00 Castavi Jet – 15:30 Castavi Jet – 20:00 Castavi Jet

Dissabtes, diumenges i festius:

EIVISSA-FORMENTERA

BALEÀRIA (diumenges i festius): 09:00 Nixe – 11:00 Nixe – 17:30 Nixe

TRASMAPI (dissabtes i festius): 09:30 Castavi Jet – 12:00 Castavi Jet – 19:00 Castavi Jet

FORMENTERA-EIVISSA:

BALEÀRIA (diumenges i festius): 10:00 Nixe- 12:30 Nixe – 18:30 Nixe

TRASMAPI (dissabtes, diumenges i festius): 10:30 Castavi Jet – 18:00 Castavi Jet – 20:00 Castavi Jet

El trànsit de passatgers en els vaixells exclusius de passatge romandrà igual que fins ara, operat per les mateixes navilieres i mantenint les freqüències diàries actuals:

Tràfic Eivissa – Formentera: 07.00 – 13:00 – 19:00

Tràfic Formentera – Eivissa: 09:00 – 15:00 – 21:00


15 dies perquè les navilieres mostrin interès en cobrir els trajectes de les 6 i de les 22:30 entre Eivissa o Formentera
Primers controls de temperatura i tests ràpids als viatgers entre Eivissa i Formentera

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una cinquantena de persones es manifesten contra l’arribada de nous hidroavions al Port de Pollença

La celebració del primer congrés europeu d'hidroaviació ha despertat recels entre una part dels veïnats que temen que es vulgui...

Un home pateix una síncope en una carrera de muntanya Sa Talaia d’Alcúdia

L'evacuació s'ha hagut de fer amb un helicòpter de la Guàrdia Civil

Vols directes des de Menorca a Londres i a París aquest hivern finançats amb comàrqueting

Manca encara per definir quines aerolínies oferiran les rutes i amb quina freqüència

Científics i pescadors de Menorca investiguen com fer de la pesca de la llagosta un art més sostenible

Plantegen canvis en el material de les xarxes o en el temps de calada