Cort fa feina amb un projecte de Discricte Innovador, on amb la implantació d'empreses emergents i la implicació de la Universitat de les Illes, es vol donar una nova oportunitat a aquesta zona
Trobar l’equilibri entre el desenvolupament urbanístic i recuperar una zona degradada és un dels reptes que es viu ara mateix a les zones del nou Llevant i la Soledat Sud, a Palma. L’Ajuntament fa feina amb un projecte de Discricte Innovador, on amb la implantació d’empreses emergents i la implicació de la Universitat de les Illes Balears (UIB), es vol donar una nova oportunitat a aquestes barriades.
Aquesta podria ser la història de David contra Goliat. Al nou Llevant de Palma es multipliquen les construccions de luxe. Fins a quatre promocions amb habitatges que arriben als 2 milions d’euros. En una de les promotores ens expliquen que ja ho han venut pràcticament tot i que molts clients són estrangers, atrets per la promesa del desenvolupament de la zona. Entre els veïnats de la Soledat Sud hi ha una preocupació: la gentrificació que ja ha expulsat molta de gent com ells d’altres barris a l’alça.
Enmig d’això, hi ha l’Ajuntament, amb un projecte a llarg termini: fer del nou Llevant un Districte d’Innovació. De moment, ja hi ha signat un protocol amb la UIB perquè en un futur tengui presència a la zona. Reactivar la Fàbrica de Can Ribes com a escola de Circ, obrir la Caixa de la Música com a seu de l’Orquestra Simfònica de les Balears i atreure empreses d’innovació digital i tecnològica són alguns dels propòsits per diversificar l’economia, amb l’antic edifici de GESA com emblema. Aquí, gràcies a l’acord amb ENDESA, s’hi podran ubicar locals i oficines municipals.
La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, assegura que s’hi construiran un mínim de 200 habitatges socials. Quant al finançament, i en espera de l’arribada de fons europeus, s’hi hauran d’implicar tant el Govern de les Illes com les empreses privades.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular