societat
Després de ser descartada el 2017, la candidatura de Menorca Talaiòtica es reformula per a tornar a optar a la distinció de Patrimoni Mundial de la Unesco. La renovada candidatura posa l’accent en com el territori arqueològic interacciona amb el paisatge i la vida rural i amb les explotacions agrícoles.
La interacció amb l’entorn és a partir d’ara l’atractiu principal de la candidatura, i per això se’n deixen fora deu jaciments dels 32 inicials i els triats queden agrupats en nou àrees territorials extenses que engloben també el paisatge que els envolta. Per exemple, l’àrea que inclou Son Catlar, l’aiguamoll de Son Saura i els penya-segats costaners de la zona. I la que agrupa la Torre d’en Galmés, na Comerma de sa Garita, i ses Roques Llises. Aquesta informació queda recollida al nou portal web de la candidatura, que s’ha presentat avui dijous amb l’objectiu d’obrir-se a la societat.
El Consell de Menorca manté el calendari previst d’optar de nou al reconeixement el 2022, però diu que depèn de l’Estat. La candidatura descarta incloure Mallorca i es centra en un període concret a Menorca de la prehistòria, el de l’època ciclòpia tardana, que abasta des del 1600 A.C., fins al segle I A.C.
Cercador |
L'administració insular ha obert una nova oficina d'habitatge a Maó, fet que genera confusió amb l'IBAVI
La plataforma ha avisat que durant les properes setmanes continuaran amb les accions per reivindicar que aquell espai continuï sent...
L'estàtua del cartògraf mallorquí Jafudà Cresques ha aparegut amb una mascareta de color negre pintada
Aquest cap de setmana es començaran a vacunar els primers 1.500 docents a Mallorca