societat

La Covid bat rècords a Menorca: 130 nous casos en un dia i 695 malalts actius seguits per les UVAC

Per mirar de frenar-ne la propagació, Alaior reforçarà la presència policial el cap de setmana en què s'haurien de celebrar les festes patronals


De nou Menorca ha marcat rècord absolut de casos detectat en un sol dia amb 130 nous positius a Menorca (també s’han donat 11 altes). Ara mateix hi ha 716 casos actius entre els quals sis treballadors de residències geriàtriques (tot i que els responsables de l’Àrea de Salut de Menorca asseguren que cap d’ells té contacte directe amb els usuaris). A l’hospital Mateu Orfila continuen deu persones ingressades, vuit a planta i dues a l’UCI. Entre els professionals de l’Àrea de Salut de Menorca s’han detectat quatre nous casos i ja en són onze.

La xifra de casos actius que atenen les UVAC és també la més alta de tota la pandèmia, amb 695 malalts controlats pels equips d’atenció primària.

La Incidència Acumulada a dues setmanes també continua en ritme d’escalada rècord i quasi triplicant la mitjana autonòmica, amb 626 casos per a 100.000 habitants (ahir n’eren 570), mentre que entre joves de 16 a 29 anys ja s’enfila fins als 2762.

En relació amb l’afectació sobre la gent jove, en el segon capvespre de filtratge massiu entre aquesta franja de població al Canal Salat de Ciutadella hi van participar 167 persones i es van detectar tretze positius, el que suposa gairebé un vuit per cent. En aquests moments la positivitat a set dies de Menorca supera el 17%, gairebé deu punts més que la mitjana autonòmica.

Amb aquestes dades el delegat a Menorca del Sindicat Metge (SIMEBAL), el doctor Claudio Triay, veu inevitable que en la reunió que avui capvespre mantindran la presidenta Armengol amb els consells Insular s’acordin noves restriccions, especialment en l’oci nocturn. Argumenta que les xifres actuals, especialment de positivitat i de taxa de contagi, evidencien que la transmissió està descontrolada

Per a conscienciar a la gent jove que evitin el contacte social i, en el cas de Ciutadella participin en el filtratge d’aquests dies, el doctor Triay recorda que el càlcul és que entre un u i un dos per cent dels joves contagiats acaben ingressant a l’hospital. Davant d’aquesta situació també demana, per exemple, que es posin a l’abast de tothom test d’antígens a preus assequibles.

En la línia de les mesures pe mirar d’aturar la pandèmia, l’Ajuntament d’Alaior desplegarà un dispositiu de policia especial durant el cap de setmana en què s’haurien de celebrar les festes patronals de Sant Llorenç, del 15 i 16 d’agost. L’objectiu serà el de controlar els punts i hores on durant les festes s’aplegava més gent, sobretot al vespre, per a evitar botellades. Tampoc permetrà als bars instal·lar barres al carrer. Recordar que les festes de Menorca s’han suspès tal com les coneixíem, amb cavalls (a l’espera del que passi amb les de Gràcia de Maó, les darreres a principis de setembre) tot i que en alguns casos, com a Es Mercadal, hi ha certs actes que es mantenen amb totes les mesures de seguretat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Carmen vives 07/07/2021

    Se meva umilda upinio,crec que tal com están ses coses se tindria que suspendra tot lu que es fa are con mercat de nit,algún concert,karaoke etc tenim que pusa mesura pes be nostru i sobre tot des altres

Cercador |


més contingut relacionat

Accidents i retencions a les carreteres de Menorca a causa de la Dana

Els bombers rescaten un grup de ciclistes i una dona atrapada dins el seu vehicle a Cala Pilar

Les pluges desborden el torrent de Son Granot i aneguen cases i naus industrials a Ferreries

L'Ajuntament demanarà la declaració de zona catastròfica

La gota freda deixa importants inundacions al Port d’Alcúdia, Platges de Muro i Alcúdia

A Mallorca, l'112 ha actuat a 80 incidències durant el dia d'avui {rela}Incidències per les tempestes: torrents desbordats, inundacions, carreteres...

El Llatzaret acull una nova edició de l’Escola de Salut Pública de Menorca centrada en els reptes de la post pandèmia

L'acció comunitària en salut centra un dels sis cursos presencials que s'hi celebren