societat

Nou sistema pilot de recollida orgànica a sis barris de Palma

Nou+sistema+pilot+de+recollida+org%C3%A0nica+a+sis+barris+de+Palma

A partir del 19 de novembre, els veïns de 6 barris de Palma estrenaran un nou sistema pilot de recollida selectiva de matèria orgànica. A diferència de la recollida mòbil que es fa al casc antic de Palma, en aquestes zones es posaran nous contenedors fixes que s’obriran només amb la targeta ciutadana per garantir que es recicli bé.

Els nous contenidors marrons es distribuiran als barris de Son Rapinya, Son Flor, Los Almendros, Son Pacs, es Fortí, Son Cotoner i el Camp d’en Serralta. Els 40.000 veïnats que hi viuen seran els primers que podran estrenar el nou programa pilot de recollida selectiva de matèria organica que s’implantarà el 19 de novembre. La particularitat que tenen és que estaran tancats i només les podran obrir les persones que s’hagin inscrit al programa de reciclatge amb la seva targeta ciutadana.

Els usuaris podran rebre la visita a casa d’inspectors, que comprovaran si separen correctament, i els que més reciclin podrien rebre bonificacions en un futur en la taxa de fems. L’objectiu de l’ajuntament és augmentar el reciclatge en orgànica, que suposa el 40% dels fems que es generen a una casa. EMAYA recorda que per cada tona que es recicli s’estalviaran 126 euros en incineració.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

resums any 2018


més contingut relacionat

Per primera vegada a les Balears hi ha més d’un 90% d’aprovats a primària

El nombre de repetidors disminueix un 60% a primària i un 25% a secundària

Endesa ja treballa en convertir la central de Maó al gas mentre accelera per eliminar les emissions

Els síndics de greuges de Menorca alerten, però, d'evidències científiques d'un excés de casos de càncer