societat

Nova campanya per conscienciar contra el càncer de pell

L'AECC i el Col·legi de Farmacèutics insisteixen en la necessitat de protegir-se del sol amb una fotoprotecció adequada

Nova+campanya+per+conscienciar+contra+el+c%C3%A0ncer+de+pell

Ara que s’acosta l’estiu, la campanya de prevenció del càncer de pell torna a sortir al carrer. L’Associació Espanyola contra el Càncer i el Col·legi de Farmacèutics volen, així, conscienciar la població de la importància de protegir-se, de manera adequada, del sol. Infants, embarassades i gent gran en són els més vulnerables.

Amb una comprovació senzilla, podem conèixer el nostre fototipus de pell. A partir d’aquí, saber quin és el factor de protecció solar més adequat per a cada un.

La teoria, la sabem. Es la mateixa de sempre: la crema s’ha de posar mitja hora abans d’exposar-nos al sol, renovar-la cada dues hores i evitar les hores centrals del dia. Falta, però, aplicar totes aquestes recomanacions com toca.

És important protegir-se del sol sempre que s’està a l’aire lliure, fins i tot en un dia ennigulat i no només quan es va a la platja o es pren el sol. S’ha de recordar, a més, que la pell té memòria. Els col·lectius més vulnerables a l’exposició solar són la gent gran, sobre tot els medicats, les embarassades i els infants.

Cada any es detecten a les Illes un centenar de casos de càncer de pell. Una malaltia, diuen des de l’associació espanyola contra el càncer, poc valorada per la societat.

El melanoma és el tipus de càncer de pell manco freqüent, però en els darrers anys se n’està registrant un augment considerable. Afecta, principalment, persones de pell i ulls clars amb dificultat per bronzejar-se i que han patit cremades per mor del sol.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Una dona de 92 anys pateix cremades greus en un incendi a Ciutadella

La seva cuidadora i dos policies locals que han intervingut en l'incendi han estat ingressats per problemes respiratoris

Reactiven la recerca dels tres desapareguts per la borrasca Gloria

La cerca de l'home desaparegut al torrent de Na Mora, a Fornatutx, serà avui divendres més intensiva i per mar {rela} Troben a la mar la jaqueta del jove anglès...

Les barques de bou de Maó i Ciutadella reprenen la seva activitat després del temporal

La manca d'activitat ha repercutit negativament en les economies d'armadors i mariners

Pugen un 40% les reserves de turistes estatunidencs a Menorca

Les dades d'un dels principals portals de reserves per internet confirmen el creixement de l'incipient mercat nord-americà