X

Nova condemna contra Pablo Hasél: dos anys i mig de presó per amenaçar a un testimoni d’un judici

La presidenta Armengol, des de Madrid, ha criticat els aldarulls però ha rebutjat que "un raper, en la seva condició de llibertat d'expressió, hagi d'anar a la presó"

18/02/2021

Nova condemna contra Pablo Hasél: dos anys i mig de presó per amenaçar a un testimoni d’un judici

El raper Pablo Hasel va ingressar a presó després de ser detingut pels Mossos a la Universitat de Lleida. /EFE

L’Audiència de Lleida ha confirmat una altra condemna de dos anys i mig per al raper Pablo Hasél per amenaçar un testimoni d’un judici contra uns guàrdies urbans de Lleida, pena que podria sumar-se als nou mesos de presó que està complint per enaltiment al terrorisme.

El tribunal ha confirmat aquest mateix dijous la sentència, que va condemnar a Hasél pels delictes d’obstrucció a la justícia, amenaces i maltractament d’obra, l’endemà passat que ingressés a la presó per a complir una condemna de nou mesos per enaltiment al terrorisme que l’Audiència Nacional va descartar suspendre-li.

El jutjat de Lleida haurà de decidir ara si obliga el raper a complir aquesta nova pena de presó imposada, encara que la sentència pot ser encara recorreguda davant el Tribunal Suprem.

L’empresonament del raper -que acumula altres condemnes, una d’elles de dos anys que li va ser suspesa en 2019- ha deslligat una onada de protestes que en els darrers dos dies han acabat amb disturbis en capitals de l’Estat.

Sobre els aldarulls, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat les manifestacions “agressives, violentes i amb falta d’ètica”. Així mateix, ha assegurat que amb la situació sanitària “tan complexa” que travessa el país, “cal evitar les grans aglomeracions”.

Tanmateix, respecte a la condemna contra Hasél per les seves cançons, Armengol ha rebutjat que un artista, “en la seva condició de llibertat d’expressió”, hagi d’anar a la presó. “A Espanya cal revisar coses”, ha afegit.

Així s’ha expressat la dirigent socialista balear en declaracions als mitjans de comunicació des de Madrid, després de reunir-se amb alguns membres del govern espanyol.

29 persones detingudes a Catalunya i 19 a Madrid per les manifestacions

Ahir dimecres, la protesta que s’inicià a la Puerta del Sol, a Madrid, va acabar amb una sèrie d’incidents. Grups de manifestants varen llançar mobiliari urbà, pedres i altres objectes als membres de les Unitats d’Intervenció Policial. Els aldarulls es traslladaren també a carrers pròxims a la Puerta del Sol, on es produïren incendis i es destrossaren aparadors de botigues de roba.

Aquest dijous al matí, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i el batle de la capital espanyola han visitat el lloc dels fets. Ayuso ha manifestat que aquests moviments estan incitats pel vicepresident del govern espanyol, Pablo Iglesias.

Catalunya va viure la seva segona jornada de protestes, que va acabar amb 29 persones detingudes. Segons xifres de la Guàrdia Urbana, unes 2.200 persones es manifestaren pels carrers de Barcelona i feren barricades a la plaça Urquinaona de la capital catalana. Les concentracions a Girona i Lleida també derivaren en incidents violents.

Ciutats com Granada i Lugo també se sumaren a les protestes per exigir la posada en llibertat de Pablo Hasél.

18/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris