X

Nova fase per a la rehabilitació de la històrica finca de Can Fasser

L'Ajuntament d'Andratx ja ha redactat el projecte i espera que en qüestió de dies sigui declarat Bé d'Interés General pel Consell de Mallorca

11/02/2024

Tolo Leal

La finca de Can Fasser, uns terrenys de 21.000 metres quadrats a primera línia del port d’Andratx, es troba en un estat d’abandonament i fractura des de fa més de tres dècades. Ara, després d’anys d’intents i desacords, la seva rehabilitació es troba més aprop.

Recentment, l’Ajuntament d’Andratx, conjuntament amb la UIB, ha elaborat un projecte per a la seva restauració, paisatgística i de les pròpies cases, un projecte que ara el Consell de Mallorca estudia després que el consistori andritxol en demanàs la declaració com a Bé d’Interès General. Es vol així accelarar-ne el procés.

L’objectiu és el de convertir aquest espai, una vegada rehabilitat, en el Centre de Interpretació de la Dragonera. També ubicar-hi sales polivalents on poder celebrar exposicions itinerants, especialment recuperant el valor tradicional del port pesquer.

La batlessa d’Andratx també ha assegurat que, tot i les negatives rebudes en anys anteriors, tornarà a sol·licitar que el projecte es pugui sufragar amb l’impost de turisme sostenible.

11/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris