X

Nova jornada de vaga de 24 hores dels funcionaris de Justícia

Els sindicats no descarten la convocatòria d'una aturada indefinida per pressionar el Ministeri

09/05/2023

Nova jornada de vaga de 24 hores dels funcionaris de Justícia

Un centenar de funcionaris de Justícia protesten a les portes dels jutjats de la Gerreria a Palma. / CARME MORENO

Redacció

Un centenar de funcionaris de l’administració de Justícia de les Illes es concentren a les portes dels jutjats de la Gerreria de Palma. D’aquesta manera fan visible una nova jornada de vaga de 24 hores que han convocat els sindicats CSIF, CCOO, UGT i el Sindicat de Treballadors de l’Administració de Justícia (STAJ) després que dijous passat iniciaren la primera aturada d’un dia en què la van secundar un 80% dels treballadors, segons els sindicats.

Els funcionaris exigeixen una millora salarial d’acord amb les funcions que realitzen diàriament, en concret d’entre 350 i 430 euros. “És el mateix percentatge de massa salarial que s’aplicà al cos de lletrats“, segons afirma Juan Carlo Peña, portaveu d’STAJ.

Als jutjats de la Gerreria, els treballadors concentrats han cridat consignes com “sense nosaltres no hi ha justícia” i també portaven cartells reivindicatius en què reclamen més retribució salarial. A més, des del sindicat CSIF, han portat un tambor per fer sonar més fort la seva protesta i fins i tot han arribat a tallar el carrer.

Aquesta pujada es duria a terme a través del concepte ‘Complement general del lloc’, una retribució bàsica lligada a les seves funcions, la qual cosa permetria elevar el sou al col·lectiu en tota Espanya, independentment de la comunitat autònoma.

El sindicat CSIF ha advertit d’un “enduriment” de les mobilitzacions si el govern espanyol no ofereix una proposta econòmica. Així, han recordat, ja hi ha convocades noves aturades de 24 hores els dies 10, 11, 16, 17 i 18 de maig, i fins i tot no descarten la convocatòria d’una vaga indefinida.

De moment, però, el Ministeri de Justícia no ha convocat el comitè d’empresa per seguir negociant.

Notícies relacionades >

09/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris