societat

Nova llei sobre la mascareta: obligatòria també a la platja

És obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys, encara que estiguin a l'aire lliure totes soles

/EFEPDF | El BOE de la nova Llei sobre l’obligatorietat de la mascareta

A partir d’aquest dimecres la mascareta és obligatòria a la platja, encara que hi vagis tot sol. Segons el text, és obligatoria per a totes les persones majors de 6 anys en la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, fins i tot encara que es mantingui la distància de seguretat de 1,5 metres. Fins ara, a les Balears, si hi havia distància no era obligatòria als espais naturals ni a les platges. Ara les multes per no dur-ne són de 100 euros.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la Llei 2/2021, de 29 de març, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per a fer front a la crisi sanitària provocada per la Covid-19.

En qualsevol cas, la màscara no serà exigible per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que pugui veure’s agreujada per l’ús de la màscara o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d’autonomia per a llevar-se la màscara, o bé presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.

“Tampoc serà exigible en el cas d’exercici d’esport individual a l’aire lliure, ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan, per la pròpia naturalesa de les activitats, l’ús de la màscara resulti incompatible, conformement a les indicacions de les autoritats sanitàries”, assenyala el document.

En relació als fabricants i els titulars d’autoritzacions de comercialització d’aquells medicaments considerats essencials en la gestió de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19, el document recull que hauran de comunicar a la Direcció de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) l”estoc’ disponible, la quantitat subministrada en l’última setmana i la previsió d’alliberament i recepció de lots d’aquests, incloent les dates i quantitats estimades.

A més, inclou que les administracions competents vetllaran per garantir la suficient disponibilitat de professionals sanitaris amb capacitat de reorganització dels mateixos d’acord amb les prioritats a cada moment. Així mateix, al·ludeix a la garantia d’un nombre suficient de professionals involucrats en la prevenció i control de la malaltia, el seu diagnòstic primerenc, l’atenció als casos i la vigilància epidemiològica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Conchi Pons Juan 30/03/2021

    Me parece muy bien…

  2. Irina lopez 30/03/2021

    Me sembla una aberració dispensarne de l’us en cas exercici ( te passan al costat alenant com si no hagués un dema) així com tornar a permetre fumar a via pública. Pel mateix motiu prohibit la menjar o beure a via pública. Si vesteixes xandal, aguantes una cigarreta, una llauna de beguda o un paquet de pipes, ja estàs dispensat de dur sa mascareta!

Cercador |


més contingut relacionat

Rescaten un home de 80 anys després de precipitar-se a Cala Murta

El succés ha ocorregut al voltant de les 13.00 hores

Un home de 56 anys, ferit de gravetat en un accident laboral a Can Picafort

L'home s'ha precipitat en un fossat de tres metres de profunditat i ha patit múltiples traumatismes

“The Daily Mile”, una iniciativa per combatre el sedentarisme a les aules

La idea del Consell de Menorca és estendre el projecte a tots els col·legis de l'illa

Es desconvoca la vaga indefinida de les ITV de Menorca que havia de començar dilluns

La mediació del Consell ha estat essencial perquè, després de tres dies de negociacions, l'empresa concessionària accepti la demanda dels...