societat

La nova normativa Covid a partir d’avui: s’aixeca el tancament perimetral de les Illes i es permeten reunions de sis persones

Balears recupera les mesures aprovades abans que entressin en vigor les acordades per a Setmana Santa

/EFE


A partir d’aquest dilluns Mallorca manté tancats, almenys, dues setmanes més els interiors dels seus bars i restaurants a l’espera de l’evolució dels contagis de la COVID-19 després de la Setmana Santa.

Balears recupera aquest dilluns les mesures aprovades abans que entressin en vigor les acordades per al període de Setmana Santa. El Govern aixeca, per tant, el tancament perimetral de les Illes encara que manté els controls en ports i aeroports.

A més, l’Executiu balear torna a permetre reunions socials i familiars de sis persones de fins a un total de dos nuclis de convivència.

Per illes, Mallorca i Formentera continuen en nivell 2 d’alerta sanitària i Eivissa passa al mateix nivell per l’evolució de la pandèmia de la COVID. Menorca, en canvi, continua en nivell 1.

Bars i restaurants

Atesa la situació epidemiològica de cadascuna de les illes, s’han establert diferents restriccions. Així, a Mallorca i Eivissa l’interior de bars i restaurants continua, almenys, dues setmanes més tancat.

En l’exterior, en els bars i restaurants de Mallorca i Eivissa es poden reunir un total de quatre persones per cada taula de fins a dos nuclis de convivència. El tancament de la restauració és a les 17.00 hores en totes dues illes.

Formentera, en canvi, malgrat estar en nivell 2 d’alerta sí que pot obrir a partir d’aquest dilluns l’interior dels seus bars i restaurants, amb un aforament limitat al 30 per cent i quatre persones per taula de fins a dos nuclis de convivència. El tancament dels interiors ha de ser en la menor de les Pitiüses a les 17.00 hores.

A les terrasses, els bars i restaurants de Formentera poden obrir fins a les 18.00 hores a un 50 per cent del seu aforament. En les taules es poden asseure fins a quatre persones de fins a dos nuclis de convivència.

Menorca, també pot obrir els interiors i exteriors dels seus bars i restaurants. En els interiors, que poden obrir fins a les 17.00 hores, es permet un aforament del 50 per cent i les taules poden ser ocupades per quatre persones de fins a dos nuclis de convivència.

En els exteriors, es permet el 100 per cent d’aforament i l’obertura és fins a les 22.00 hores, a excepció de divendres, dissabtes i vigílies de festius, quan han de tancar a les 18.00 hores. Les taules es poden ocupar per sis persones de fins a dos nuclis de convivència.

Comerç i grans superfícies

Respecte a la situació del comerç, a partir d’aquest dilluns 12 d’abril, a Mallorca es permet un 75 per cent d’aforament i el tancament ha de ser a les 20.00 hores –excepte essencials–.

Els centres comercials de Mallorca, en canvi, tenen limitat el seu aforament al 50% de capacitat. Els dissabte i diumenges de lliure obertura aquesta es redueix encara més, fins al 30 per cent d’aforament. Els diumenges i festius de no lliure obertura han de romandre tancats.

En la mateixa línia, Eivissa pot obrir el seu comerç al 75 per cent de capacitat i els centres comercials al 50 per cent. El tancament ha de ser a les 20.00 hores –excepte essencials–. L’illa menor de les Pitiüses, Formentera, també pot obrir el seu comerç al 75 per cent d’aforament i tancar a les 20.00 hores –excepte essencials–.

Menorca, per part seva, pot obrir les seves botigues i comerços fins a les 22.00 hores –excepte essencials– amb una capacitat del 75 per cent i del 50 per cent en grans superfícies.

Pràctica esportiva

Amb tot, quant a la pràctica esportiva, a Mallorca, Eivissa i Formentera els gimnasos poden obrir al 30 per cent del seu aforament, sent l’ús de la màscara obligatori. Mentrestant, en la pràctica d’esport a l’aire lliure sense contacte –inclou les excursions– poden participar màxim 10 persones.

A Menorca, els gimnasos poden obrir al 50 per cent i l’ús de la màscara no és obligatori, encara que sí recomanable. En la pràctica esportiva a l’aire lliure sense contacte –inclou excursions– poden participar màxim 15 persones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El TSJIB afirma que les mesures del Govern estan justificades

La sala afirma que no hi ha drets absoluts, sinó que tots poden ser limitats i que això no suposa vulnerar-los

El 100% de la població major de 80 anys de les Illes ja ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la covid-19

Les persones d'entre 55 i 59 anys podran demanar cita per vacunar-se a partir de dilluns dia 10 al portal...

Interceptada una pastera al Cap Salines, Santanyí

La barca ha estat trobada buida, però es creu que hi havia uns 15 migrants a bord

Cinc cuiners opten al títol de Jove Xef Menorquí 2021

El guanyador representarà Menorca al concurs europeu de caps de cuina, que tindrà lloc el novembre a la localitat portuguesa de Minho