societat

Nova normativa per als patinets elèctrics: multes de 200 euros per circular amb auriculars o amb el mòbil

Tot els municipis que no tenen ordenances pròpies es poden acollir a aquestes instruccions de la DGT

Nova+normativa+per+als+patinets+el%C3%A8ctrics%3A+multes+de+200+euros+per+circular+amb+auriculars+o+amb+el+m%C3%B2bil

La Direcció General de Trànsit ha publicat una instrucció provisional per aclarir les normes de circulació dels vehicles de mobilitat personal, i entre aquests, són els patinets elèctrics. La regulació definitiva encara s’està tramitant; però ara, els municipis que no tenen ordenances pròpies es poden acollir a aquestes instruccions, i els que ja la tenen, com Palma, estudien la seva adaptació.

Segons la DGT, els VMP, vehicles de mobilitat personal són tots aquells d’una o més rodes amb una única plaça, que fan servir exclusivament motors elèctrics i que aconsegueixen una velocitat d’entre els 6 i els 25 quilòmetres per hora. D’aquesta manera, queden excloses les motocicletes elèctriques que l’estiu han estat tan de moda a zones turístiques com la Platja de Palma.

La DGT adverteix que, abans de comprar-ne un, ens assegurem que les seves característiques compleixen amb les dels vehicles de mobilitat personal.

Quant a les normes de circulació, la DGT recull 5 punts de compliment obligatori, amb sancions que van des dels 100 fins als 1000 euros. Ara, els municipis que no tenien ordenança pròpia es poden acollir a aquestes instruccions, mentre que els municipis que ja havien elaborat la seva pròpia regulació tindran un temps per decidir a quina normativa s’acullen. Des de l’Ajuntament de Palma asseguren que ho estan estudiant i que actualitzaran el que calgui.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Mor la periodista Alicia Gómez Montano

Els seus companys i col·legues de professió l'han recordat a les xarxes socials i l'han destacat com a referent

Sant Antoni es celebra arreu de la mediterrània

Sant Antoni no és només una festa de les Balears, a altres indrets el foc i els dimonis també són protagonistes

Devers 1.000 persones a les Balears ateses en el servei de tutela per incapacitació judicial

La Fundació Tutelar Demà s'encarrega del benestar de 50 persones a Mallorca

Passen a diposició judicial 6 dels 16 detinguts de la Banda United Tribuns

Treballant com a porters de discoteca en diversos locals d'oci i prostíbuls de zones turístiques, com Platja de Palma i...