X

Nova teràpia de neurorehabilitació per a infants amb paràlisi cerebral

L'ofereix la Fundació Nemo, mitjançant tecnologia robòtica pionera a les Illes

14/09/2022

Nova teràpia de neurorehabilitació per a infants amb paràlisi cerebral

Redacció

Julià Garí té 11 anys. Pateix una lesió cerebral, la qual li va sobrevenir quan en tenia un. Des de fa uns mesos, rep sessions de neurorehabilitació amb una nova màquina que ha adquirit la Fundació Nemo. L’aparell aplica tecnologia robòtica a la rehabilitació. Una teràpia pionera a la Illes que li ha permès tornar a experimentar la sensació de caminar. El robot estimula tot el seu cos i evita que s’atrofiïn els músculs, entre altres beneficis.

Elena Ara, fisioterapeuta pediàtrica de la Fundació Nemo, explica que la teràpia beneficia els infants amb paràlisi cerebral en l’àmbit muscular, cardiorespiratori i digestiu i, sobretot, esdevé un plaer per a ells.

Àngela Fernández, mare d’en Julià, afirma que els beneficis de les sessions es notaren des del primer dia. Ara, reclama que la teràpia s’inclogui dins el servei públic de salut perquè tothom que ho necessiti se’n pugui beneficiar. Aquest dimecres han convidat la consellera de Salut, Patrícia Gómez, a assistir a una de les sessions.

La màquina, fabricada a Noruega, té un cost de 42.000euros. Està adreçada a infants amb paràlisi cerebral amb graus 4 i 5, que facin entre 1 metre i un metre i mig d’alçada.

14/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris