món

Nova York fabricarà 50.000 tests cada setmana per frenar l’avanç de la covid-19

França manté el confinament estricte fins a l'onze de maig i Itàlia i l'Índia fins dia 3 de maig. L'Antàrtida no ha registrat cap cas des de l'inici de la pandèmia. 

Nova+York+fabricar%C3%A0+50.000+tests+cada+setmana+per+frenar+l%27avan%C3%A7+de+la+covid-19

Els Estats Units ja superen els 500 mil casos de contagiats i és l’estat de Nova York el que concentra més d’un terç dels casos diagnosticats al conjunt del país. Són prop de 196 mil i més de 10 mil morts, quasi la meitat de totes les registrades a tots els Estats Units. Arran d’aquestes xifres, el batle de la ciutat de Nova York, Bill de Blasio, ha anunciat que es fabricaran 50 mil tests de coronavirus a la setmana. A més, n’adquiriran la mateixa quantitat per tenir garantit el subministrament de 100 mil tests setmanals.

Mentrestant, continua el debat de com i quan s’ha de reobrir l’activitat econòmica i social del país.

A França, el president Emmanuel Macron ha anunciat que el confinament estricte es mantindrà fins a l’11 de maig, quan podran reobrir progressivament escoletes i centres educatius. A França han mort per covid-19 14.967 persones i hi ha un total acumulat de 137.887 casos contagiats.

A Itàlia 53 mil persones han estat sancionades durant les festes de Setmana Santa per incomplir les mesures de confinament. El país ha superat ja els 20 mil morts per la pandèmia i el nombre total de contagis supera ja els 159 mil individus. Tot i que s’allargaran les mesures de distanciament social fins al 3 de maig, avui han pogut obrir les llibreries i papereries del país. Un nou decret del Govern, que no ha estat seguit per totes les regions italianes.

A l’Índia, els 1.300 milions d’habitants continuaran confinats també, fins al 3 de maig.

Mesures especials també als temples de Tailàndia on els monjos budistes utilitzen mascaretes i han col·locat pantalles de plàstic per evitar el contacte directe amb la gent.

I aquest dimarts ens arriba un missatge de l’Antàrtida. És l’únic continent sense cap contagi. A l’Antàrtida va acabar la temporada turística el 3 de març, des de llavors estan aïllats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Un altre manifestant mort a Colòmbia

Mentrestant, continuen arreu del món les mostres de suport

Els colombians residents a les Balears es mostren preocupats per la brutalitat policial

El president Duque fa marxa enrere en la reforma tributària, però ara continuen les protestes contra la inseguretat

L’Índia registra més de 4.000 morts per coronavirus en un dia, un nou rècord

Els nous casos diagnosticats se situen, un dia més, per damunt dels 400.000

La Comissió Europea compra 900 milions de dosis de Pfizer

Ho ha anunciat la presidenta Ursula von der Leyen, que està reunida a Portugal amb els caps d'Estat i de govern de la Unió