meteorologia

Novembre sense pluges

No hi haurà grans canvis fins divendres, amb una entrada de vent de tramuntana més contundent

El cel de Can Picafort. /MIQUEL MESTRE


Enfilam la segona quinzena del mes de novembre amb temps impropi per aquesta època de l’any.

Durant els primers quinze dies no hem tengut plogudes importants, la més general es va produir dissabte 7, amb el pas d’un front que va deixar les quantitats de precipitació més importants, uns 10 mm, a la Serra de Tramuntana.

La matinada i matí de dijous 12 les precipitacions varen ser moderades a Menorca, al centre i est de l’illa, quantitats entre 5 i 15 mm.

Aquestes són les úniques precipitacions destacades aquest mes i som a novembre que a Balears és, segons el lloc, el primer o el segon mes més plujós de l’any.

I la tendència no canviarà els dies que venen, tot fa pensar que posarem fi al mes amb la mateixa situació, i que novembre de 2020 acabarà amb les etiquetes de sec i càlid.

De moment aquesta setmana la començam amb el pas d’un front fred que deixarà el cel mig ennigulat a Menorca i a Mallorca. Darrere el front arriba aire un poc més fred i baixaran lleugerament les temperatures al nord de l’arxipèlag.

El vent de gregal serà moderat a Menorca i al nord de Mallorca i en aquest sector tendrem forta maror.

Dimarts el temps tornarà a estar dominat per l’anticicló, amb vent de nord i nord-est que encara bufarà moderat a Menorca. El cel estarà poc ennigulat. La temperatura de la matinada davallarà una mica i la de migdia no variarà.

Dimecres i dijous tendrem el cel més tapat de niguls baixos, a Formentera i Eivissa, hi pot fer quatre gotes, temperatura estable.

A partir de divendres els models indiquen un canvi de situació. Tendrem una entrada de vent de tramuntana més contundent. Cel cobert i qualque ploguda feble. Baixarà la temperatura i sembla que se situarà, per primera vegada aquest mes, lleugerament per davall de la temperatura normal per l’època.

El cap de setmana la tramuntana continuarà a Menorca i al nord-est de Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les ratxes de vent arriben als 122 kilòmetres per hora a Menorca

El port de Ciutadella roman tancat des de la mitjanit

Cap de setmana de molt de vent i mala mar

Hortense és el nom de la propera borrasca que marcarà el temps dels dies que venen

Setmana de temps estable i màximes de fins a 19 graus

Allò més significatiu serà el gir de vent a component sud

Cap de setmana de temps per a tots els gustos

Després d’haver passat els primers dies assolellats de l’any, tornen els niguls