X

Novembre treu pit amb una setmana que serà freda i un vent que es reforça

Entre dimarts vespre i dijous, s'espera un temporal marítim destacable, amb ones que superaran els 4 metres d'altura a la costa nord de Menorca i Mallorca

20/11/2023

Novembre treu pit amb una setmana que serà freda i un vent que es reforça

Fotografia feta a Magaluf./ Catalina Coll

El Temps

Les darreres setmanes han vengut marcades per les altes temperatures a totes les illes, amb un període extraordinàriament càlid, com va passar entre els dies 11 i 17 de novembre, en què es va assolir, cada dia, una màxima superior als 25 ºC a qualque punt de les Balears. De fet, aquest dilluns també s’ha fregat aquest registre, però tot això té les hores més que comptades. Arriben canvis.

La configuració atmosfèrica prevista per a les pròximes hores dibuixa un passadís de vent de tramuntana molt marcat, que impulsarà aire d’origen polar i que desplaçarà de manera abrupta la massa d’aire càlid que hem tengut fins avui. Per tant, les temperatures cauran tant aquest dimarts com dimecres, i les màximes quedaran entre els 15 ºC i els 20 ºC. Temperatures, ara ja sí, més típiques d’un mes de novembre.

La baixada de temperatures no serà, però, el factor més determinant dels pròxims dies; ho serà el vent. Entre dimarts vespre i dijous bufarà amb molta d’intensitat, i provocarà un temporal marítim destacable, amb ones que superaran els 4 metres d’altura a la costa nord de Menorca i de Mallorca.

Finalment, a més, tendrem alguns canvis pel que fa a l’estat del cel. Vos podem avançar que aquest episodi no ens durà cap ploguda general ni abundant. Els trets no aniran per aquí. No obstant això, sí que són probables alguns ruixats locals demà, dimarts, centrats a l’extrem nord de l’arxipèlag, i dimecres, també probables, de forma dispersa, a la resta.

Dimarts, 21 de novembre. Més niguls al nord de les illes, amb qualque ruixat local, preferentment durant la primera meitat del dia. Temperatures més baixes arreu, tot i que serà al nord on s’espera l’ambient més fred. Vent de tramuntana moderat amb cops forts a Menorca, i de mestral moderat a Eivissa i Formentera. Més fluix i variable a Mallorca, però guanyant intensitat durant la nit. Les ones, progressivament a l’alça.

Dimecres, 22 de novembre. Cel molt variable, amb estones de sol, però també amb probabilitat de qualque ruixat local que pot afectar arreu. Serien plogudes de curta durada. Vent fort de tramuntana, amb temporal marítim destacable a les costes exposades de cada illa, principalment de Menorca. Temperatures sense canvis; ambient fresc.

A partir de dijous, 23 de novembre, les condicions s’estabilitzarien progressivament, amb un retorn del sol i un repunt de les temperatures. Així mateix, vos recomanam que continueu pendents de les previsions, ja que és probable la visita d’una nova massa d’aire fred amb vista al cap de setmana, i això podria tornar a produir alguns canvis…

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris