economia

Noves restriccions a bars i restaurants: tancament a la 1:00 h i terrasses amb taules de màxim 8 persones, a partir d’avui

Els restauradors lamenten que s'avanci l'horari de tancament dels locals. Diuen que "entre la 1 i les 2, es mouen molts doblers"


Tal com va anunciar el Govern dilluns passat, a partir d’aquest dijous el servei de restauració de bars, cafeteries i restaurants en espais interiors i en terrasses es tanca a la 01.00 h de la matinada a les illes de Mallorca, Eivissa i Menorca. En el cas de Formentera es pot obrir fins a les 2:00 de la matinada. Amb l’excepció que les ordenances municipals estableixin una hora de tancament anterior. També es limiten els clients que poden seure a cada taula. En espais tancats, el màxim nombre de persones per taula serà de 4. A les terrasses, el nombre màxim serà de 8 persones.

Primeres cancel·lacions

Els restauradors diuen que, per mor d’aquestes restriccions, ja hi ha hagut algunes cancel·lacions de reserves. Lamenten que el sector hagi de tornar enrera quan el “problema és al carrer”, segons ha explicat a IB3 Notícies el president de CAEB Restauració, Alfonso Robledo. Pel que fa a l’avançament de l’horari de tancament, els empresaris asseguren que es tracta d’una hora manco de feina que farà perdre facturació. “De la 1 a les 2 de la matinada es mouen molts de doblers”, han comentat.

Restriccions a esdeveniments esportius i culturals

Pel que fa als esdeveniments esportius, el públic també se’n veurà, a partir d’ara, afectat per noves restriccions. En instal·lacions cobertes, la cabuda haurà de ser d’un 50%, fins arribar a un màxim de 500 persones. En instal·lacions descobertes, la cabuda serà d’un 50%, fins arribar a un màxim de 2.500 persones. En el cas dels esdeveniments culturals, els espectadors han de romandre asseguts. També es limita a un màxim del 75% l’aforament. Amb un límit de 500 persones en espais tancats i 2.500 en espais oberts. S’autoritza l’aforament del 100%, en cas que no se superin les 300 persones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...

El sector de la nàutica recreativa no atura

Hi ha empreses que tenen les barques llogades cada dia

El calabruix malmet la vinya del Raiguer

En deu minuts, el calabruix va afectar els cultius de Santa Maria, Consell i Biniali. També ha afectat l'ametlla, just quan faltaven només 10 dies per recollir-la