X

Noves restriccions al foc en dies de risc elevat d’incendi

Cada dia es publicarà un mapa d'avisos i es prohibiran la pirotècnia i les cremes agrícoles en jornades de risc extrem

29/06/2023

Noves restriccions al foc en dies de risc elevat d’incendi

Des d’ara, abans de fer una crema agrícola, els ciutadans hauran de consultar un mapa d’avisos del servei forestal. El Govern ha actualitzat el protocol antiincendis per adaptar-se a la normativa estatal i cada dia es publicarà el risc d’incendi que presenta cada zona.

Des del primer de maig i fins al 15 d’octubre, continuarà estant prohibit fer foc al bosc. Però les restriccions s’amplien: en dies de risc 3 no es podran fer cremes agrícoles, tot i disposar de permís previ; i en dies de risc extrem, es prohibeix la pirotècnia en qualsevol espai obert.

Joan Santana, cap del Servei de Gestió Forestal del Govern, ha explicat que l’ampliació de la normativa respon a la necessitat d’adaptar-se a la regulació estatal.  Santana ha destacat que el mapa d’avisos té l’objectiu d’esdevenir una eina pràctica i útil per a la ciutadania.

El mapa d’avisos es podrà consultar al web alertafoc.caib.es; i inclourà la previsió del dia següent.  Aquest dijous, per exemple, es troben en risc extrem l’illa d’Eivissa i el ponent de Mallorca, i demà s’ampliarà al Llevant i a Menorca.

La normativa afectarà les festes populars que no podran celebrar castells de focs artificials si el poble està en risc extrem o molt alt.

Els ciutadans que tenguin dubtes sobre si poden o no fer les cremes forestals que tenien autoritzades també poden consultar-ho telefònicament a l’112.

29/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT