X

Nueva Canarias romp amb el PSOE pel descompte del 75%

Dures crítiques dels canaris al ministre de Foment, José Luis Ábalos

02/07/2018

Nueva Canarias romp amb el PSOE pel descompte del 75%25

La incertesa sobre l’entrada en vigor del descompte aeri del 75% ja passa factura parlamentària al govern de Pedro Sánchez. Nueva Canarias ha anunciat, aquest dilluns, que suspèn tots els acords que tenia amb el PSOE fins que el nou descompte entri en vigor.

El diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo, ha escenificat el malestar de la formació en el ple extraordinari que s’ha convocat, l’horabaixa, per a renovar part de la cúpula de Ràdio Televisió Espanyola. Quevedo ha estat molt crític amb la gestió del ministre de Foment a qui ha acusat d’estar “desinformat”.

El distanciament dels canaris posa més pressió a un José Luis Ábalos que , aquest dimarts, es reuneix amb Francina Armengol i el seu homòleg canari, Fernando Clavijo. Abans del ple del Congrés, els socialistes canaris han aconseguit arrencar-li el compromís d’estudiar la via del Decret Llei. En cas que l’Advocacia de l’Estat ho avali, es podria aprovar aquest mateix divendres, al Consell de Ministres.

En cas que no hi hagi vistiplau, es recorreria a un Reial Decret, que es tramitaria per la via d’urgència, i que es podria aprovar en un termini de tres mesos.

El PP, per la seva banda, assegura que no posarà traves i reclama màxima celeritat al govern de Sánchez.

MÉS per Mallorca també ha exigit la via del Decret llei per a resoldre el conflicte

02/07/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris