X

Núria Garcia, Més per Capdepera: “Volem ser facilitadors perquè la governabilitat de l’Ajuntament es dugui bé”

Els regidors ecosobiranistes expulsats de la formació no entenen la decisió de l'executiva i la impugnaran

24/10/2023

Núria Garcia, Més per Capdepera: “Volem ser facilitadors perquè la governabilitat de l’Ajuntament es dugui bé”

Els regidors de Més de Capdepera que han estat expulsats de la formació no entenen la decisió de l’executiva i per això ja han enviat una carta a la comissió de garanties del partit per impugnar-ho. Això després del pacte al qual han arribat els ecosobiranistes gabellins amb els populars per governar el municipi. Núria Garcia, de Més, la qual, segons l’acord, també serà batlessa, ha defensat la seva posició en una entrevista a primera hora a l’Informatiu Matí d‘IB3 Ràdio. “No creim que hàgim fet res dolent, hem firmat un pacte de governabilitat perquè Capdepera, ara mateix amb cinc regidors que duen aquest Ajuntament, és difícil de governar. Ens han demanat ajuda, i nosaltres volem ser facilitadors perquè la governabilitat es dugui bé. I en aquest acord de governabilitat que hem signat, gran part del programa de Més de Capdepera s’hi veu reflectit”.

Ahir, després de conèixer-se l’acord, l’executiva de Més va anunciar l’expulsió d’aquests regidors. Segons va explicar Lluís Apesteguia, els regidors han desobeït les ordres de l’executiva del partit. En una entrevista al programa Entre Avui i Demà d’IB3 Ràdio, Apesteguia assegura que amb l’actual context no s’entén cap acord amb el PP, ni tan sols en l’àmbit insular.

L’actual batlessa del PP, Mireia Ferrer, també defensa el pacte: “La realitat del poble és molt diferent del que podria ser la política municipal per exemple de Palma. Jo entenc que el pacte PP-Vox a Palma res té a veure amb Més, però aquí a Capdepera la veritat és que tenim un projecte paral·lel i igual i, per tant, no trob que sigui il·lògic el pacte“, ha explicat Ferrer, a l’Informatiu Matí.

Aquesta situació es dona perquè el triple empat a cinc regidors dels partits en les eleccions del mes de maig, no deixava cap majoria, i feia molt difícil un govern en solitari de qualsevol formació durant quatre anys. Tot i això, els partits reconeixen que el “volum de feina que suposa un municipi com Capdepera i la inestabilitat a la qual estaria abocat el consistori per prendre qualsevol decisió” fan imprescindible aquesta entesa entre dos partits amb ideologies tan distants. Al seu moment, Més per Capdepera va posar com a condició per pactar amb el PSOE que el batle no fos Rafel Fernández, que ho havia estat durant anys. El PSIB, però, no va acceptar aquesta condició i, per això, s’han posat d’acord amb l’altre extrem, amb el PP.

Notícies relacionades >

24/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris