X

“O treballava la ferida que estava supurant o esclatava”

Virgínia Garau va refugiar-se en la pintura per pair la mort del seu germà

02/02/2022

“O treballava la ferida que estava supurant o esclatava”

La mort provoca dolor i per passar-ne el dol, cadascú ho fa de maneres diferents. L’artista plàstica Virgínia Garau, el dol per la mort del seu germà, l’ha passat pintant. Ella és historiadora de l’art i restauradora, però d’aquesta experiència vital, ha trobat en la pintura un nou vehicle per expressar-se.

“En Martí, el meu germà petit, va morir en un accident de moto, i en aquell moment això va ser un acabar”, explica l’artista. Quatre mesos després de l’accident va esclatar la pandèmia i el confinament. I Garau es va trobar “passant el dol en soletat”.

D’aquí neix la seva obra plàstica, i el títol de la mostra, ‘La Ferida’. Per ella, era o bé “treballar aquesta ferida que estava supurant, o esclatar”. La pintura l’ha ajudada a posar cara a allò que duia a dins. Al buit, la ràbia, la incomprensió, i el sentiment de soledat. “No ho he pogut triar, quan pintava, em sentia millor”, diu na Virgínia.

Mai s’hagués plantejat exposar la seva obra, però després de pensar-ho molt, va decidir fer-ho quan li varen proposar. Perquè amb aquesta exposició, pot aconseguir “parlar de les pèrdues a cara descoberta, i mostrar que el que és desagradable també és aquí amb nosaltres”. I mostrar que la vida és vida, perquè la mort és amb ella.

De fet, amb la pintura l’artista ha trobat un renaixement. Explica que li ha donat una nova oportunitat per viure més acord amb ella mateixa, i fer allò que potser li hagués agradat compartir amb el seu germà en vida.

02/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris