mallorca

Obre la meitat de la planta hotelera de Mallorca amb l’esperança que augmenti l’ocupació

Amb un 100% dels establiments oberts, Sóller és la zona que ofereix més bones xifres

Obre+la+meitat+de+la+planta+hotelera+de+Mallorca+amb+l%27esperan%C3%A7a+que+augmenti+l%27ocupaci%C3%B3

Alguns hotels del Port de Sóller ja tenen ocupacions del 100 per cent en cap de setmana.


Més de la meitat de la planta hotelera de Mallorca ja està oberta, segons ha informat la Federació Hotelera. Platja de Palma, Cala Millor, Capdepera i Alcúdia són algunes de les zones on més hotels han obert els darrers dies. Dels associats a l’entitat, són 455 els establiments que ja funcionen. Aquesta xifra suposa 63 més en relació amb la setmana passada.

Però la situació és especialment bona a Sóller, on tots els hotels ja estan oberts. A la Vall, l’ocupació mitjana actual és de més d’un 70 per cent, segons ha informat Lluís Rullan, president de l’Associació Hotelera de Sóller. Hi predominen els turistes alemanys i, en menor mesura, els francesos i els procedents dels Països Baixos. Alguns establiments, però, durant els cap de setmanes arriben a un cent per cent de la seva ocupació.

“Ara mateix ens ha telefonat un client per fer una reserva per demà vespre. És un client mallorquí que sol venir sovint. La seva reserva de darrera hora ha fet que l’hotel demà estigui ben ple”, explica Joan Jesús Ensenyat, responsable de la recepció de l’hotel Es Port.

Els hotels del Port de Sóller no ofereixen ofertes de tot inclòs. Aquesta és una decisió que ve d’anys enrere. I això beneficia l’oferta complementària i també els restauradors.

“Aquests darrers dies hi ha molt més ambient pel Port. Basta veure com està la platja. A més, tenir obert fins a les 12 del vespre ens ha afavorit, i la cosa comença a funcionar. Ens han augmentat tant els clients locals com els estraners”, explica Anaïs Perrotte, presidenta de l’Associació de Restauradors de Sóller.

“Nosaltres venim de Berlin a passar uns dies. Hem vengut a la plaja, i demà anirem a caminar, farem el barranc de Biniaraix. Sóller ens pareix un lloc fantàstic. Hi ha gent, però no està massificat”, explica un jove a alemany que ha vengut de vacances amb la seva parella.

Les xifres d’obertura són bones i l’ocupació augmenta de manera progressiva, però la Federació Hotelera assegura que tenir obert no és el mateix que tenir ocupaciuons elevades. Per això, assegura l’entitat en un comunicat “és necessari fer augmentar la connectivitat i que les administracions facin campanyes de promoció.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els veïnats d’Estellencs participen en l’elaboració del PGOU

El dimarts que ve es tornaran a reunir amb el director insular de Territori, Miquel Vadell

L’Ajuntament de Palma homenatja la figura de Gabriel Alomar i Villalonga

Era un ferm defensor de la república i de la identitat dels pobles

Salut intervé la Llar d’ancians de Calvià després de detectar-se un brot de 20 casos de covid

El brot afecta a 18 dels 56 residents i a 2 dels 78 treballadors. Hi ha 12 residents hospitalitzats perquè...

Els interins d’Educació segueixen tramitant l’adjudicació de les places pel curs 2021-22

Els sindicats de l'ensenyament públic atenen l'allau de consultes