espanya

Obren els 1.084 col·legis electorals de la Comunitat de Madrid

Un total de 5.112.658 persones estan cridades a votar

/EFE


Els 1.084 col·legis electorals de la Comunitat de Madrid han obert les seves portes a les nou del matí per a rebre als votants que participin en els comicis autonòmics, amb una franja horària destinada a les persones majors i una altra a les persones amb coronavirus o sospita de tenir-ho.

Un total de 5.112.658 persones estan cridades a votar, de les quals 4.783.528 resideixen en la Comunitat de Madrid i són les que podrien fer-ho presencialment a la regió, encara que 259.411 han sol·licitat el vot per correu, xifra que suposa un increment del 41% respecte a les eleccions autonòmiques i municipals de 2019.

Els col·legis estaran oberts fins a les vuit de la tarda, però la Comunitat de Madrid recomana que acudeixin a votar en la franja de 10.00 a 12.00 hores els majors de 65 anys o que presentin alguna discapacitat i, en el seu cas, els seus cuidadors.

En el cas de les persones amb coronavirus o sospita de tenir-lo, la recomanació és que vagin de 19.00 a 20.00 hores.

Els votants han d’anar al col·legi electoral amb la seva pròpia màscara i disposaran en el local d’una quirúrgica l’ús de la qual està recomanat per sobre de la que portin en aquest moment. A més, hi ha gel hidroalcohòlic i guants en els centres com a mesures de protecció addicionals.

Aquestes eleccions se celebren en un dia laborable, alguna cosa que fins ara només havia ocorregut a la regió en els comicis de 1987.

Les persones que treballin aquest dimarts i desitgin votar tenen dret a permisos retribuïts d’entre dues i quatre hores en funció de l’horari laboral per a acostar-se al seu col·legi electoral.

Tan sols aquells treballadors l’horari laboral dels quals no coincideixi amb el d’obertura de les meses electorals o ho faci per un període inferior a dues hores no tindran dret a aquest permís retribuït.

En total, hi ha 1.084 col·legis electorals a la regió, enfront dels 1.065 de les eleccions autonòmiques i municipals de 2019, a més de 7.265 meses electorals, 9.000 urnes i 2.500 cabines.

Els col·legis electorals tenen un recorregut d’entrada i un altre de sortida, així com marques en el sòl indicant els dos metres de distància que s’han de mantenir entre votants i membres de les taules, i entre aquests últims entre si.

Es recomana als votants que portin el vot preparat i romanguin a l’interior del col·legi únicament el temps precís per a votar.

Per a evitar riscos, hi ha safates en les meses electorals perquè els votants dipositin la seva identificació sense necessitat que la manipulin els membres de la taula, els qui per la seva part disposaran de màscares FFP2, una pantalla de protecció facial i guants, encara que no portaran petos de protecció.

Si alguna persona de la taula o votant comencés a trobar-se malament i tingués símptomes de covid-19, s’avisarà al responsable de seguretat sanitària encarregat de cada col·legi electoral, que l’acompanyarà a una sala on romandrà aïllat i, si fos necessari, es contactarà amb el servei sanitari 112.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Canàries, pendent de la justícia per mantenir el toc de queda

En canvi, a Andalusia ja no tendran limitació nocturna de moviments

Castella-la Manxa elimina el toc de queda i permetrà que l’hostaleria obri fins a la 1

Emiliano García-Page s'ha mostrat crític amb la supressió de l'estat d'alarma i ha dit que la població haurà de mantenir...

ERC proposa governar en minoria a Catalunya

Junts per Catalunya no dona per trencades les negociacions, però li cedirà els vots que necessita si arriben un acord amb la CUP i els Comuns

Junts per Catalunya veu molt proper l’acord amb Esquerra per a investir Pere Aragonés

Ha assegurat que les converses "avancen satisfactòriament" i queden "petits serrells que no representen cap obstacle important"