X

Obren expedient sancionador al Santuari de Lluc per oferta turística il·legal

El conseller de Turisme de Mallorca, José Marcial Rodríguez, afirma que l'hostatgeria ja va ser denunciada el 2022

15/05/2024

Obren expedient sancionador al Santuari de Lluc per oferta turística il·legal

Imatge d'arxiu.

El Consell de Mallorca ha obert un expedient sancionador a l’hostatgeria del santuari de Lluc en el marc del pla contra l’oferta turística il·legal. No n’han donat més detalls perquè l’expedient és secret. En el moment en què se’ls notifiqui, s’obrirà un període d’al·legacions que pot tardar mesos.

Segons declaracions del conseller de Turisme de Mallorca, José Marcial Rodríguez, l’hostatgeria ja va ser denunciada el 2022, encara que l’anterior equip de govern en el Consell de Mallorca no va tramitar aquell procediment. Rodríguez ha confirmat l’obertura de l’expedient a l’establiment, després d’avançar la notícia el Diario de Mallorca, en el marc dels centenars d’inspeccions que el departament que dirigeix està duent a terme per a combatre l’oferta il·legal. “L’anterior equip de govern no va actuar amb el compromís que tenim ara”, ha insistit Rodríguez.

Respecte de l’actual expedient, el conseller insular no ha concretat els motius que han portat els inspectors a iniciar-lo, assegurant que no ha consultat el redactat i que, en tot cas, és secret. Així, tampoc ha concretat a quines sancions s’enfrontaria l’hostatgeria que gestiona el Bisbat de Mallorca. Amb l’inici de l’expedient, s’obre un període d’al·legacions que podria prolongar-se durant diversos mesos i que, de moment, no tenen efecte en l’activitat, que continua anunciant-se en plataformes de reserves.

José Marcial Rodríguez ha qualificat de fortuït el fet que el coneixement de l’expedient sancionador s’hagi conegut precisament pocs dies després que el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, expressés la seva preocupació per la saturació que pateixen les carreteres de Mallorca i que afecten sovint aquest enclavament.

Des del Bisbat han mostrat aquest dimecres la seva disposició i voluntat d’esmenar qualsevol irregularitat que es pugui detectar, si finalment així succeeix, en l’hostatgeria del santuari de Lluc, encara que apuntant que, de moment, ni el Bisbat ni el Santuari han rebut cap comunicació en forma d’expedient o denúncia per part de la institució insular i que l’únic document disponible avui dia és l’acta que els inspectors van redactar després de la seva visita al santuari la setmana passada.

En tot cas, independentment que aquest procediment acabi o no en una sanció, el Bisbat insisteix que en cap cas existeix la voluntat de mantenir cap irregularitat i que posaran en regla o actualitzaran qualsevol situació que es requereixi, si finalment així es reclama.

15/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris