X

Obren les llibreries amb les mesures de seguretat pertinents

Les biblioteques municipals obriran demà dimarts només per a servei de préstecs i devolucions

11/05/2020

Obren les llibreries amb les mesures de seguretat pertinents

Josep S. Guerrero

Primer dia de venda al públic a les llibreries. A l’interior, només un 30% de l’aforament. Alguns comerços han optat per col·locar mampares per atendre els clients i en la gran majoria disposen de gel hidroalcohòlic.

Tot i ser el primer dia de venda al públic sense necessitat de cita prèvia, molts clients prefereixen trucar abans per encomanar llibres i després acudir a la botiga a recollir-los. D’altres, prefereixen que els hi ho envien a casa.

Una altra de les recomanacions és deixar les portes obertes de l’establiment. No només per ventilar l’espai, sinó també perquè el client evita tocar res de la porta. En una botiga de còmics de Palma, el seu propietari reconeix que el públic arriba molt conscienciat i més escrupulós sobre les normes de seguretat. De fet, si abans un client fullejava els còmics que li podien interessar, ara intenta tocar el menys possible o directament li demana al venedor que li’ls mostri.

Servei de prèstec i devolució de llibres

Un altre lloc on conviuen llibres, les biblioteques públiques obriran la majoria demà dimarts només per a servei de préstec i devolució. Són el cas de les biblioteques de la xarxa municipal de Palma, que de les 21 bibliotques, no obriran encara les de Son Ferriol, Son Cànoves, Gènova, Santa Catalina, s’Indioteria i Son Rapinya.

Els llibres que es tornin, passaran una quarantena de 14 dies dins una capsa. I després, hauran de ser desinfectats. Són recomanacions que ha enviat el Ministeri de Cultura. Pel que fa als espais d’estudi, no serà fins que arribem a la fase 2 quan es podran obrir.

11/05/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris