societat

Les obres de demolició de l’antic hospital Son Dureta de Palma duraran 9 mesos

El 75% dels enderrocs que es generaran es reutilitzarà com a grava per a la construcció del nou centre

Les+obres+de+demolici%C3%B3+de+l%27antic+hospital+Son+Dureta+de+Palma+duraran+9+mesos

Foto: Europa Press


L’enderrocament de l’antic hospital de Son Dureta a Palma per a convertir-lo en un centre sociosanitari, que està en la seva fase inicial, generarà uns 40.000 metres cúbics d’enderrocs pedrencs dels quals uns 30.000 es transformaran en grava dins del propi recinte per a ser utilitzats en la nova instal·lació.

Aquesta mesura, contemplada en el projecte de demolició que executa la unió temporal d’empreses (UTE) encapçalada per Melchor Mascaró, permetrà reduir els costos en taxes per tractament de residus, segons ha informat avui dimecres el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino.

Ha detallat que l’enderrocament s’ha adjudicat en 1,5 milions d’euros i que es preveu que el cost total del tractament dels residus seria una quantitat similar en cas de no reutilitzar-se les restes, però la transformació en grava del 75% dels enderrocs i la reutilització d’altres materials com a fusta i metalls reduirà aquesta quantitat a uns 500.000 euros, aproximadament.

Una de les dificultats és la quantitat de materials que hi ha i que contenen amiant. Aquests residus es precintaran i s’enviaran a una planta per al seu tractament. Al recinte, s’instal·larà una capoladora que permetrà tractar la resta d’enderrocs de la demolició, com el formigó i materials pedrencs.

Està previst que la demolició de l’edifici matern-infantil, el de consultes externes i les cuines i vestuaris estigui conclosa al gener de 2020, i que en paral·lel es dugui a terme el projecte arquitectònic del futur complex sociosanitari per a pacients crònics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Felanitx celebra, com cada 24 de juny, el ball de Sant Joan Pelós

Declarada Festa d'Interès Cultural pel Consell de Mallorca, el ball representa Sant Joan Baptista

Xoc frontal entre dos turismes a la carretera general de Menorca

L'accident ha passat poc abans de les 06.30 hores a l'altura de Torre Solí

La tranquil·litat dels Jocs des Pla del dematí atreu a centenars de famílies

Tot i que només es celebren dos dels tres jocs, ensortilla i córrer abraçats, han servit per escalfar els motors...

Tècnics de Medi Ambient vigilen el fondeig d’embarcacions a Formentera

Des de mitjans maig es du a terme aquest control