societat

Oceana proposa una nova gestió pesquera de Cabrera

Demanen una zona de reserva integral a l'escarpa d'Emile Baudot i el fort den Moreu, on hi ha hàbitats rars i fràgils

Oceana+proposa+una+nova+gesti%C3%B3+pesquera+de+Cabrera

Les investigacions d’Oceana al fons marí impulsaren l’ampliació de Cabrera que es materialitzà l’any 2019 i multiplicà per 9 la superfície protegida.

Ara, Oceana presenta una proposta de gestió pesquera. Expliquen que el pla actual és de 2006, està caducat des de 2012 i només regula l’activitat del grup de barques d’art menor als límits antics del parc. En l‘àrea ampliada, volen que s’elimini el palangre, ja que, explica Pilar Marín, tal com aprovà l’ampliació el consell de ministres deixa la porta oberta a la pesca amb palangre i això pot perjudicar les tortugues marines.

Oceana proposa una zonificació amb 3 àrees: d’ús restringit i moderat per les barques tradicionals, i de reserva, amb cap ús permès a l’Escarpa d’Emile Baudot i el Fort d’en Moreu per protegir els boscos de corall i altres hàbitats rars i fràgils.

A més, Oceana reclama un cens per als vaixells que pesquen al parc. Demanen, també, més personal de vigilància per evitar infraccions i furtivisme i reduir la velocitat dels vaixells que travessen per àrees on hi ha perill de col·lidir amb catxalots.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Jornada de neteja i conscienciació a Palma

Amb el títol “Allibera 1 metre quadrat”, Ecoembes i Seo Bird/Life han duit avui a terme una nova campanya de recollida de fems i residus. Han actuat a més de...

Nova mort amb Covid a Menorca

Es tracta d'un home de 73 amb patologies prèvies

Dos homes apunyalats a Palma

Els han traslladat a Son Llàtzer i estan detinguts. Passaran disposició del jutge

Cafès virtuals: un punt de trobada per parlar de tot plegat

Es faran cada quinze dies i estaran oberts a qualsevol persona que vulgui trobar-se i compartir emocions o experiències