Un mort i vuit ferits en un xoc entre un autobús del TIB i un cotxe a Portocolom
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí

Les grans urbs estan posant en perill milions d'anys d'història evolutiva de les aus
Foto: EFE
25Els ocells que viuen a les ciutats tenen una diversitat evolutiva més pobra que els que viuen en els entorns naturals perquè fa menys temps que es van separar dels seus ancestres i, per tant, són evolutivament menys singulars, segons un estudi liderat per l’investigador del CSIC al Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF-UAB) Daniel Sol, publicat la revista Ecology Letters.
L’estudi adverteix que les ciutats estan posant en perill milions d’anys d’història evolutiva de les aus perquè les urbs preserven de mitjana 450 milions d’anys menys d’història evolutiva en comparació amb els ambients naturals.
“Per raons que encara no coneixem bé, les espècies que tenen parents evolutivament distants són més sensibles a les pertorbacions i toleren malament la vida a la ciutat”, ha comentat Sol, que ha ressaltat que la urbanització no tan sols implica una pèrdua de riquesa d’espècies, “també provoca una pèrdua molt important en la riquesa evolutiva d’aquests animals”.
La pèrdua d’història evolutiva es pot mesurar com la suma dels anys en què les espècies d’una comunitat es van separar al llarg de l’evolució, i, en el cas de les ciutats, les estimacions suggereixen que preserven 450 milions d’anys menys d’història evolutiva que els ambients naturals.
Alguns científics asseguren que la pèrdua de diversitat associada a les pertorbacions humanes, com la urbanització, es podria mitigar amb l’arribada d’espècies exòtiques. Des d’aquest punt de vista, les invasions biològiques no serien tan problemàtiques com es pensa.
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
De moment, la pana no està afectant el sistema elèctric de les Balears
Es tracta d'un britànic de 40 anys