espanya

Ocupació de les UCIs al 40% a Espanya

En aquests moments, 88.700 persones ja han rebut la segona dosis del vaccí


De divendres ençà, Sanitat ha notificat 93.800 casos més de coronavirus arreu de l’Estat. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón demana que es compleixin les mesures de seguretat per poder controlar la situació més aviat d’així com evoluciona. La incidència acumulada a 14 dies és de 884 casos per 100.000 habitants. Simón explica que, tot i que l’evolució de la pandèmia millora a poc a poc, l’ocupació als hospitals és molt elevada. Les UCI d’arreu de l’Estat registren, aquests dies, un 40% d’ocupació. ”Les UCI no poden suportar més del que estan suportant”, ha assenyalat Simón. L’estança mitjana dels malalts de Covid-19 a les Unitats de Cures Intensives és d’entre 20 i 21 dies. El portaveu insisteix en el fet que és necessari ”fer un esforç en les mesures fins que les UCI tornin a nivells acceptables”

88.700 persones immunitzades

1.237.000 dosis han estat administrades al primer grup de població de risc. És gairebé el 92% de les vacunes rebudes fins al moment. Simón ha avançat que a finals de març o principis d’abril un 80% de la població de risc estarà immunitzada. En aquests moments 88.700 persones ja han rebut la segona dosis del vaccí.

Variant britànica

Ara per ara a Espanya s’han confirmat 219 casos amb la variant britànica. tot i que, Simón ha assegurat que ‘no es tenen dades de totes les Comunitats’. Així i tot, els experts situen en un 5% la circulació de la variant pel país. ”No ocupa l’espai suficient per a influir en l’evolució de la pandèmia”, ha assenyalat Simón, qui també ha augurat que possiblement, el mes de març, sigui la variant predominant al nostre país.

De la variant brasilera no s’ha detectat cap cas, mentre que de la de sud Àfrica 1.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Concentració contra les sentències que prohibeixen el 8M

Col·lectius feministes han protestat avui a Madrid contra les resolucions judicials que no els permetran sortir al carrer amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Madrid atreu francesos que busquen festa i oci

Usuaris de les xarxes socials han comparat la situació amb Magaluf