Incendi forestal descontrolat a Andratx: les flames han cremat unes 70 hectàrees
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
Dues d'aquestes passaran en les pròximes setmanes a la fase d'investigació per haver-hi indicis d'irregularitats
En el seu primer any de vida, l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears ha rebut 10 denúncies. D’aquestes, dues passaran en les pròximes setmanes a la fase d’investigació per haver-hi indicis d’irregularitats. És el que consta a la Memòria que ha redactat el director de l’Oficina. Jaume Far també explica que altres dues denúncies més s’arxivaran. La majoria de denúncies han estat presentades per particulars, però també per funcionaris i un partit polític. El document també recull que quatre de les denúncies es refereixen a ajuntaments, dues a consells insulars, dues a altres organismes públics i una d’elles a l’Administració de la Comunitat Autònoma. Pel que fa les irregularitats denunciades, cinc d’elles es refereixen a la funció pública, quatre a urbanisme i la resta amb conflictes d’interessos i contractació pública.
Segons la Memòria, l’Oficina ha efectuat dos requeriments d’obtenció d’informació per iniciativa pròpia, però que “després de la fase d’anàlisi de versemblança han estat arxivats per no apreciar-s’hi cap de les irregularitats per les quals es van fer els requeriments”.
Jaume Far ha avançat a IB3 que el pròxim 13 de març està previst que el Parlament aprovi la seva proposta de relació de llocs de feina. D’aquesta manera, es podrà publicar al BOIB la convocatòria del concurs de lliure designació que li permetrà contractar una dotzena de treballadors.
La Memòria també apunta que l’Oficina iniciarà una auditoria del deute de la Comunitat Autònoma”per dirimir responsabilitats en el procés d’endeutament” en compliment d’un acord parlamentari a instàncies de Podem.
El director Jaume Far fa referència en el document a qüestions controvertides com la ubicació de la seu. De fet, explica que aviat es traslladarà a un immoble fora del Parlament, però ubicat al mateix carrer del Palau Reial i d’escassos 40 metres quadrats després que així ho va decidir el director general del Tresor el passat 11 de febrer. Una situació provisional fins que “es produeixi l’adscripció d’un immoble de titularitat pública amb espai suficient perquè s’hi pugui realitzar les seves funcions de manera eficient”. Far lamenta que va rebre una resposta negativa a l’habilitació d’un espai per albergar-hi la seu de l’Oficina per part de la Direcció General d’Habitatge, la Direcció General de Patrimoni, la Conselleria de Salut, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca, l’Autoritat Portuària, la Fundació Parc Bit, la Delegació del Govern i la Tresoreria de la Seguretat Social.
En darrer lloc, Jaume Far també aporta la memòria econòmica. Només ha executat un 31,7% dels 500.000 euros de pressupost del que ha disposat “pel retard de l’inici de l’activitat de l’Oficina”.
Més informació:
L’Oficina Anticorrupció reclama el registre de béns patrimonials d’alts càrrecs del Govern i del Parlament
L’Oficina Anticorrupció, de promesa estrella a projecte descafeïnat
El vent fort impossibilita l'actuació dels mitjans aeris i l'Ajuntament d'Andratx ha habilitat la sala de plens per als veïnats desallotjats
L'alerta taronja continua activa a les Balears per fort vent i mala mar
S'ha detingut l'home que viatjava amb la víctima i han avisat la Policia Nacional. La policia científica i Homicidis hi fan feina