X

Ofir Netzer, gimnasta israeliana del Xelska: “Des del primer dia em sent com a casa”

L'esportista viu el cinquè Nadal a Mallorca, tot i estar acostumada a les celebracions jueves

26/12/2023

Ofir Netzer, gimnasta israeliana del Xelska: “Des del primer dia em sent com a casa”

Ella és Ofir Netzer. Gimnasta israeliana del Xelska. Després d’anys de dificultats, torna a gaudir de la gimnàstica. En una entrevista davant les càmeres d’IB3 Televisión, conta que “vaig arribar a Mallorca el darrer dia del 2018 i vaig pensar: “Segurament sigui la darrera oportunitat de dedicar-me a la gimnàstica”. Va viure a diferents indrets d’Europa després de partir de la seva terra natal: “A Israel tenia molts problemes per entrenar. No tenia un gimnàs. El meu entrenador va morir i volia dedicar-me a la gimnàstica”.

Des que va arribar a Mallorca, reconeix, se sent com a casa: “Des del primer moment vaig pensar que, tot i ser lluny de casa meva, em sentia com a casa“. Netzer no amaga que per a ella el seu entrenador, Pedro Mir, “és com un pare”.

A Ofir Netzer li toca viure Nadal a Mallorca. Ella és jueva i ens conta les diferències entre la seva cultura i les tradicions a Espanya: “A Israel no celebram Nadal. No existeix aquest festiu. Celebram al desembre la Hanukkà, que és la renovació del segon temple de Jerusalem fa molts anys. Enguany he aprofitat aquesta celebració per sopar amb la gent d’Israel que viu a Mallorca. La tradició diu que s’encenen 8 veles. Una cada dia”.

Tot i ser un any olímpic, Ofir Netzer té clar quins són els seus desitjos pel 2024: “El primer que deman és que la situació d’Israel es tranquil·litzi una mica. Per poder competir on he de competir”. Ella entrena amb el Xelska al Centre de Tecnificació de les Illes Balears, tot i competir amb Israel. “No ho deman només per la gimnàstica, també pel meu país i la meva família, que és el més important“. Uns desitjos i un any que Ofir Netzer espera amb il·lusió.

26/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT