X

L’OMS assegura que les vacunes ofereixen una immunitat de fins a sis mesos

L'organisme considera que és molt aviat per a pronunciar-se sobre la nova variant òmicron i com respon a les vacunes

09/12/2021

L’OMS assegura que les vacunes ofereixen una immunitat de fins a sis mesos

Un laboratori de Mèxic encarregat de produir la vacuna d'AstraZeneca per a combatre la covid-19. /EFE

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha dit avui que les dades científiques relacionades amb la durada de la immunitat que ofereixen les vacunes contra la covid-19 indiquen que aquesta s’estén fins sis mesos després d’haver rebut la segona vacuna (i la dosi única en el cas de la vacuna Janssen).

“Hem revisat les dades que hi ha i la majoria mostren que la immunitat té una durada de fins a sis mesos”, assegura la directora del Departament d’Immunització de l’OMS, Kate O’Brien, en una conferència de premsa.

El grup que assessora l’OMS en qüestions d’immunització ha fet públiques avui les conclusions de l’anàlisi de dades que ha fet en els dos darrers dies, però assenyala que és molt aviat per a pronunciar-se sobre la nova variant òmicron i com respon a les vacunes.

La variant Òmicron

L’OMS ha fet una crida als països a actuar amb rapidesa, ja que els pròxims dies i setmanes determinaran el desenvolupament de la variant Òmicron. “Si els països esperen que els seus hospitals comencin a omplir-se, serà massa tard. Que no esperin. Actuïn ara”, ha sostingut el director general de l’organització, Tedros Adhanom.

Fins ara, el director general de l’OMS ha revelat que un total de 57 països han notificat la presència de Òmicron i ha advertit que aquest número creixerà perquè la seva propagació global i el gran nombre de mutacions, suggereixen que podria tenir un gran impacte en el curs de la pandèmia, si bé encara es desconeix el seu abast.

“Demanem a tots els països que augmentin la vigilància, les proves i la seqüenciació. Les proves de diagnòstic existents funcionen, tant les PCR com les proves ràpides basades en antígens. Les recents dades de Sud-àfrica fan pensar en un major risc de reinfecció amb òmicron, però encara es necessiten més dades per a treure conclusions més fermes”, ha afirmat.

Per part seva, el doctor Michael Ryan, responsable de la resposta d’emergència de l’Organització, ha incidit en el tema de la transmissibilitat del virus i ha indicat que la seva condició de transmissible no el converteix “en més virulent o letal”.

09/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris