X

On i com sol·licitar cita per a la vacunació dels infants

Ja es poden autocitar a través de Bitcita els infants nascuts entre 2010 i 2012

14/12/2021

On i com sol·licitar cita per a la vacunació dels infants

La Conselleria de Salut i Consum obre aquest dimarts a partir de les 15.00 hores la plataforma d’autocitació Bitcita per iniciar la campanya de vacunació pediàtrica contra la Covid-19. Es podrà demanar cita per als infants de 9, 10 i 11 anys. Aquest col·lectiu diana està format per 37.264 infants a les Balears.


Els contagis de la covid entre els infants fins els 9 anys estan disparats

Com demanar cita?

Segons la web d’IB-Salut, es poden autocitar a través de Bitcita els infants nascuts entre 2010 i 2012 a partir d’aquest dimarts.

Les condicions per a la vaccinació en aquest col·lectiu son tenir la targeta sanitària individual (TSI) activa. La targeta sanitària és el document que identifica com assegurat del Servei de Salut de les Illes Balears, i garanteix l’accés als serveis sanitaris, centres i prestacions del sistema sanitari públic.

També cal no tenir cap dosi del vaccí i no tenir cap condició de salut d’alt risc. Els nins amb malalties greus, expliquen, seran citats per telèfon pels seus centres pediàtrics.

La Conselleria de Salut també fa un incís especial en els casos d’infants que hagin passat la malaltia prèviament. En aquests casos, per demanar cita per la vacunació cal que hagin transcorregut un mínim de quatre setmanes des del diagnòstic de la Covid-19.

També es recorda que el sistema de Bitcita funciona amb una base de dades precarregada dels infants registrats en el sistema de l’IB Salut. Per això, es poden donar casos de persones que no hi figurin i que no puguin obtenir una cita en el primer intent.

En aquestes situacions la persona afectada ha d’enviar un missatge electrònic a registrecovid@ssib.es amb l’assumpte «Inclusió grup vaccinació» i indicant-hi dins el cos del missatge el nom i els llinatges, la data de naixement, el número del document d’identitat i un telèfon de contacte.

Quan i on seran vacunats?

Els infants, acompanyats d’un tutor, podran ser vacunats a partir de dimecres horabaixa, quan començarà la campanya. A Mallorca la vaccinació es farà a Son Dureta i a les Covid Exprés d’Inca i Manacor. A Menorca, Eivissa i Formentera es farà als centres de salut.

Així mateix, els menors vulnerables que pateixen malalties molt greus, seran vacunats als centres hospitalaris (Hospital de Son Espases, Hospital Comarcal d’Inca, Hospital de Manacor, Hospital Mateu Orfila i Can Misses) i hi seran citats telefònicament pels seus pediatres.

L’interval entre dosis serà de mínim 8 setmanes, d’aquesta manera es vol vacunar a la població diana, uns 83.000 infants d’entre 5 i 11 anys, tan aviat com es pugui.

Si hi ha preguntes…

Si es tenen dubtes sobre la vaccinació contra la Covid-19, es pot trucar al Telèfon InfoVacuna COVID, que és el 971211999- El personal administratiu ofereix assessorament de dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores, i els diumenges i festius, de 8 a 21 hores.

14/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris