X

Una vintena de denúncies a Artà per robatoris a diferents comerços

El lladre aprofita les nits, quan no hi ha patrulles al carrer, per actuar

23/10/2022

Una vintena de denúncies a Artà per robatoris a diferents comerços

Imatge interior de la botiga de la Cooperativa d'Artà

Laura Vanrell

Artà, en els darrers dies, s’enfronta a una sèrie de robatoris que ha afectat diferents establiments del municipi. De fet, s’han presentat més d’una vintena de denúncies i la Policia Local cerca el sospitós, que ha estat gravat per les càmeres de seguretat d’alguns dels locals on ha entrat.

L’Associació empresarial d’Artà i l’Ajuntament cerquen solucions per garantir la seguretat al poble, perquè els agents no donen l’abast. A partir de les 23 h del vespre, no hi ha patrulla als carrers per la manca d’unitats de Policia Local i Guàrdia Civil. És el moment que aprofita el lladre per entrar als locals i robar tot el que pot, sobretot doblers. Aquesta setmana ho ha intentat a dues botigues i també al caixer automàtic de CaixaBank. També la Cooperativa d’Artà ha estat un dels seus objectius.

El seu gerent, Albert Ferrer, ha explicat a IB3 Ràdio que van forçar la porta d’entrada, causant danys, i espera que els agafin aviat perquè la sensació d’inseguretat entre els comerços i veïnats va en augment. De fet, els propietaris d’alguns negocis han decidit augmentar la seguretat amb sistemes d’alarma i càmeres, però reclamen mesures urgents de vigilància. L’opció d’ampliar la plantilla de Policia Local no és possible, i ara cerquen alternatives per augmentar la seguretat durant les nits.

Antònia Lliteras, presidenta de l’Associació Artà Empresarial, que aglutina bona part dels negocis del poble, explica que l’Ajuntament s’ha implicat molt per resoldre la situació i mantenen reunions cada setmana. Demà mateix, dilluns dia 24 d’octubre, es tornaran a trobar per analitzar altres opcions que puguin evitar més robatoris. Mentre, es recomana als comerços augmentar la seguretat com puguin, per exemple posant alarmes, no deixar doblers a les caixes ni tampoc coses de valor visibles des del carrer.

Pots escoltar tots els testimonis a l’informatiu cap de setmana d’IB3 Ràdio.

23/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. tomeu carrio 23/10/2022

    a lo millor posant guardas jurats de empresas de seguratat podria asar una obcio fins que sa rasoldri el tema policial