societat

ONCE i ASPAYM reclamen millores en l’accessibilitat a les platges

La Fundació ONCE assegura que només 11 de les 111 platges que el Govern considera accessibles realment ho són


Segons el Govern, Balears té 111 platges accessibles. La xifra més elevada de tot l’Estat, diu l’associació de lesionats medul·lars. Ara bé, la Fundació ONCE no opina igual, asseguren que només 11 platges es poden considerar accessibles i no sempre compleixen tots els requisits per adaptar-se als usuaris amb necessitats especials.

L’ONCE explica que cap platja té contrast cromàtic, un sistema útil quan es conserva un petit percentatge de visió. El tècnic d’accessibilitat universal de la Fundació ONCE, Carlos Sánchez, explica que, sovint, el personal de les platges no està preparat per atendre persones amb discapacitat.

“No és el mateix comunicar-se amb una persona sorda que realitzar una assistència a una persona que tengui una discapacitat física per acompanyar-la a la zona de bany”, diu Sánchez.

Del mateix parer és l’Associació de lesionats medul·lars, ASPAYM, que demana més formació dels socorristes. El seu president a les Balears, Alessandro Marinelli, ha destacat que haurien de millorar el manteniment i la renovació del material.

Afirma també que persones amb discapacitat han deixat d’anar a la platja perquè han tengut males experiències. “El personal té molt bona predisposició però a vegades els falta formació”, diu Marinelli.

Perquè una platja sigui accessible a persones de mobilitat reduïda hi ha d’haver una passarel·la àmplia des de l’inici de la platja fins a l’aigua, no ha de tenir graons, a més hi ha d’haver cadires amfíbies, un espai reservat a l’ombra i un lloc per dutxar-se.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Continua tancat el nou aparcament de la Savina

La zona del port que estava destinada a estacionar els vehicles de lloguer ja s'ha pintat com a zona blava

Un Divendres Sant amb fort vent a Mallorca

100 quilòmetres per hora a la Tramuntana i ones de fins a 6 metres

Els canvis de la Setmana Santa menorquina

Fins a mitjans del segle XIX, el Via Crucis es representava amb personatges humans i no amb escultures

El Govern multa amb 444.000 euros tres camps de golf de Mallorca per ús il·legal d’aigua

L'empresa Golf Son Gual SL s'emporta la sanció més greu: haurà de pagar 415.800 euros