Ciència i tecnologia

Operació de trasplantament històrica d’un cor de porc a un home

El pacient, David Bennet, de 57 anys i resident a Maryland (EUA), va ser operat fa tres dies al Centre Mèdic d'aquesta universitat després de sofrir una arrítmia i es troba sota vigilància mèdica en bon estat de salut


La Facultat de Medicina de la Universitat de Maryland (EUA) va informar aquest dilluns que ha aconseguit trasplantar un cor de porc modificat genèticament a un home de 57 anys en una cirurgia que va qualificar d'”històrica”. “Aquest trasplantament d’òrgans demostra per primera vegada que un cor d’animal modificat genèticament pot funcionar com un cor humà sense un rebuig immediat per part del cos”, ha detallat la institució en un comunicat.

El pacient, David Bennet, de 57 anys i resident a Maryland, va ser operat fa tres dies al Centre Mèdic d’aquesta universitat després de sofrir una arrítmia i es troba sota vigilància mèdica en bon estat de salut.

Segons la institució, el trasplantament d’un cor de porc “era l’única opció disponible per al pacient”, ja que diversos hospitals havien descartat la possibilitat de fer-li un trasplantament convencional. “Era morir o fer aquest trasplantament. Vull viure. És la meva última opció”, va dir el pacient.

L’Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units va autoritzar el vespre d’Any Nou l’operació de Bennet, qui estava prostrat al llit des de feia mesos i que va ser informat dels riscos de l’operació, ja que es tractava d’una tècnica encara experimental.

“Ha estat una cirurgia revolucionària, que ens acosta a la solució de la crisi d’escassetat d’òrgans. No hi ha suficients cors humans de donants disponibles per complir amb la llarga llista de receptors potencials”, va dir Bartley Griffith, doctor encarregat d’aquesta intervenció quirúrgica.

Al voltant de 110.000 estatunidencs esperen actualment un trasplantament d’òrgans, i més de 6.000 pacients moren cada any abans de rebre’n un, segons dades oficiales citades per la universitat.

Un hospital de Nova York va aconseguir l’octubre passat trasplantar temporalment el ronyó d’un porc genèticament modificat a un cos humà, un altre èxit que, igual que el conegut aquest dilluns, pot portar en un futur a no haver de necessitar la donació d’òrgans d’un mort per salvar la vida d’una altra persona.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Museus dins videojocs

El Museu del Prado fa el salt a l'Animal Crossing. Els jugadors ja poden passejar virtualment per Quinta del Sordo, l'última residència de Francisco de Goya a Espanya, i disfrutar...

Detecten el virus que podria ser la causa principal de l’esclerosi múltiple

Es tracta del virus Epstein-Barr, el que provoca la mononucleosi, segons una investigació liderada per la Universitat d'Harvard i que...

Espanya lidera el comerç mundial de cefalòpodes

Pops, calamars i sèpies representen el 2,5% mundial de la producció d'aliments procedents de la mar.