X

‘Operación Falsa Bandera: del Kremlin a Tinduf’, darrera novel·la d’espies del diplomàtic mallorquí Jorge Dezcallar

L'obra està ambientada en el conflicte de Rússia amb Ucraïna, una guerra que, segons ha dit, s'allargarà en el temps mentre cap dels dos costats faci concessions

02/10/2023

‘Operación Falsa Bandera: del Kremlin a Tinduf’, darrera novel·la d’espies del diplomàtic mallorquí Jorge Dezcallar

En l’actual guerra d’Ucraïna, les coses no van com Rússia espera, i aquesta fa una maniobra de distracció a l’estret de Gibraltar aprofitant la mala relació entre el Marroc i Algèria. Aquest és el punt de partida de la novel·la del diplomàtic Jorge Dezcallar, que aquest dilluns ha visitat el plató del programa d’IB3 Televisió ‘Cinc Dies’ per presentar el seu llibre, ‘Operación Falsa Bandera: del Kremlin a Tinduf’.

Per fer escriure aquesta novel·la, ha afirmat que la seva experiència com a ambaixador i director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) l’han ajudat molt a l’hora de fer que el contingut sigui plausible. Qui fou director del servei d’intel·ligència espanyol i ambaixador a diversos països també ha repassat la situació internacional actual.

Respecte del conflicte d’Ucraïna i Rússia, diu que, mentre els dos països pensin que poden guanyar, cap d’ell farà concessions. D’aquesta manera, segons el diplomàtic, el conflicte s’allargarà en el temps i ens seguirà afectant a tots com ho ha fet fins ara.

Tot i que la situació entre el Marroc i Algèria és tensa, Dezcallar espera que una possible guerra entre els dos països magrebins quedi només per a la ficció.

02/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris