X

Opinions oposades entre les patronals de les Balears sobre la pujada del salari mínim interprofesional

UGT i CCOO consideren que s'ha arribat a un bon acord mentre CAEB ho veu una imposició. D'altra banda, PIMEM creu que no es podrà aplicar al sector primari

12/01/2024

Opinions oposades entre les patronals de les Balears sobre la pujada del salari mínim interprofesional

Acord del Govern amb els sindicats per apujar el Salari Mínim Interprofessional amb 54 euros, un 5% més, fins arribar als 1.134 euros mensuals en 14 pagues. Els empresaris, però, no han firmat l’acord, ja que la CEOE demanava una pujada del 3%. Aquest increment del sou s’ha d’aplicar des d’aquest mateix mes de gener. I si no s’arriba a temps, s’ha de cobrar pel febrer de manera retroactiva.

A Balears, les patronals tenen opinions oposades respecte d’aquest tema. PIMEM considera que les petites i mitjanes empreses podran assumir la pujada. En canvi, CAEB ho qualifica d’imposició i se suma a l’opinió de CEOE i Cepyme i lamenta no haver arribat a un acord perquè la pujada s’hagués quedat en el 3%. PIMEM insisteix que el sector primari, tant l’agrícola i com el ramader, tendrà dificultats per poder assumir aquest 5% de pujada.

Els sindicats majoritaris, UGT i Comissions Obreres, consideren que es tracta d’un bon acord i desmenteixen que pugui destruir llocs de feina. A les Balears, els sindicats calculen que la pujada afectarà uns 30.000 treballadors. Les patronals recorden que les taules salarials dels convenis de les Illes estan per damunt del salari mínim interprofessional.

La vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha assegurat que amb aquest augment “Espanya avui és un país millor”. Ho ha dit a Galícia, durant un acte de lliurament de premis. Aquí Díaz també ha afirmat que l’acord bipartit entre l’Executiu i els sindicats és “política útil” i ha carregat contra l’actitud de la patronal espanyola que, segons el seu parer, ha prioritzat interessos que no tenen res a veure amb la defensa del país.

 

12/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT