política

Oposició ecologista, veïnal i política al nou projecte de la variant nord d’Inca

El Consell de Mallorca ha ampliat el termini per presentar al·legacions a l'estudi informatiu i ambiental fins al pròxim 25 de novembre


La variant nord d’Inca uniria la carretera d’Alcúdia amb l’inici de la carretera de Selva. Passaria per la part posterior del poliesportiu Mateu Canyelles i l’IES Berenguer d’Anoia fins a arribar a la benzinera que es troba a la sortida de la ciutat.

El tram de ronda es preveu amb l’objectiu d’evitar l’acumulació de trànsit al centre de la ciutat. Ara, els vehicles que volen accedir a la Serra de Tramuntana, han de circular per l’avinguda d’Alcúdia o la dels Reis Catòlics i continuar per l’avinguda de Lluc.

La proposta de ronda nord torna a estar a exposició pública. El consell de Mallorca ha ampliat el termini per presentar al·legacions a l’estudi informatiu i ambiental fins al pròxim 25 de novembre.

Des del GOB ja reiteraren la setmana passada el seu no rotund al projecte viari. En la mateixa línia es pronuncien els veïns de la zona. Diuen que és una necessitat obsoleta i que ara és moment d’apostar per la sostenibilitat.

Des de l’Ajuntament d’Inca, en canvi, defensen la nova proposta del Consell de Mallorca. A diferència de l’anterior, diuen, destruiria menys territori i ocuparia només 23 metres d’amplària.

El grup popular del Consell de Mallorca, per contra, considera que el projecte és insuficient per reduir el trànsit al centre de la ciutat. De fet, han presentat 7 al·legacions al projecte i demanen que el traçat s’allunyi de la zona urbana.

Fa més de 3 dècades que a Inca es parla del projecte d’una ronda. El 1987 ja es va plasmar per primera vegada al pla general d’ordenació urbana de la ciutat.

 

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Antoni Noguera: “No hi ha cap pugna amb Lluís Apesteguia”

Més per Mallorca cerca una coordinadora general de consens per evitar la fractura

Ciutadans fa aigües a la Part Forana: crisi a Llubí, Llucmajor, Lloseta, Sineu i Calvià

La portaveu del partit en el Parlament, Patricia Guasp, exigeix l'acta de regidor als edils de Calvià, Llucmajor i Sineu...

Antoni Noguera deixa la direcció de Més i obre un nou debat sobre el lideratge del partit

L'actual coordinador ha anunciat la decisió en la primera l'executiva després de la victòria de Lluís Apesteguia en les primàries...

Ajuntaments i Consells Insulars també podran expropiar immobles a grans tenidors

L'ampliació de la Llei d'Habitatge i les bregues pel Règim Fiscal, a debat aquest dimarts al Parlament