X

Optimisme i prudència al sector hoteler per Setmana Santa

La Federació Hotelera de Mallorca pronostica que el 90% de la planta obrirà els seus establiments al llarg del mes d'abril

21/03/2024

Optimisme i prudència al sector hoteler per Setmana Santa

A les portes de Setmana Santa els hotelers de Mallorca parlen d’optimisme, però també prudència. Les dades confirmen que al llarg d’aquestes setmanes les preobertures han anat en augment. Tot perquè ja el mes d’abril 9 de cada 10 hotels estiguin en funcionament.

7 de cada 10 hotels de Mallorca ja estan oberts. En espera de com avancin les reserves de darrera hora, la Federació Hotelera de l’illa preveu una ocupació d’entre un 62% i 64% durant les festes de Setmana Santa.

La presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, ha explicat que enguany hi ha manco vols programats per Setmana Santa que l’any 2023. En concret, un 40% manco en el conjunt de l’arxipèlag. Això, diu Frontera, tendrà els seus efectes en el negoci turístic, però destaca el compromís dels hotelers per reactivar l’economia i el mercat laboral amb l’obertura de bona part de la planta.

Al llarg del mes d’abril, la Federació Hotelera de Mallorca pronostica que el 90% de la planta obrirà els seus establiments. Frontera també ha explicat que els preus experimentaran pujades, però no seran tan notables com les de l’anterior temporada.

I davant la manca de personal, Maria Frontera ha explicat que les empreses hoteleres tenen com a solució pactar i conciliar les vacances amb els seus empleats. Ha respost així a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears que dona la raó al sindicat UGT pel que fa a les vacances dels treballadors.

21/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris