X

Organitzacions i partits condemnen l’agressió a un equip d’À Punt en la protesta davant la seu del PSPV a València

El Consell d'Informatius de la televisió valenciana ha condemnat els fets: "Ni ens acovardirem ni tolerarem més atacs d'aquells que només entenen el llenguatge de la violència"

13/11/2023

Organitzacions i partits condemnen l’agressió a un equip d’À Punt en la protesta davant la seu del PSPV a València

Redacció

Organitzacions, partits i diversos representants polítics han condemnat a través de les xarxes socials l’agressió patida per una periodista i un càmera de la televisió valenciana, À Punt, mentre cobrien una protesta que s’ha celebrat aquest diumenge davant de la seu del PSPV-PSOE a València. En concret, durant l’emissió en directe realitzada per un equip de televisió pública valenciana, la periodista Matilde Alcaraz i el periodista gràfic Toni Polit, alguns assistents han llançat pots, han intentat tapar la càmera amb banderes, han fet gestos d’insults i han empès els professionals.

La Unió de Periodistes Valencians ha condemnat l’actitud dels manifestants que han agredit l’equip d’À Punt. “El dret legítim a la protesta mai no pot impedir el dret a informar”, han defensat, i han mostrat “tot” el seu suport als treballadors.

Per part seva, el president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha subratllat, a través del seu perfil d’X, que “el respecte als mitjans de comunicació i als professionals que hi treballen és condició essencial de la nostra democràcia”. Així, ha mostrat la seva “ferma condemna” davant aquests fets i ha traslladat el seu “afecte” a l’equip d’À Punt i a un càmera d’Antena 3 que “han patit la intolerància d’uns pocs”.

Des dels partits polítics, el PSPV-PSOE ha mostrat el seu suport a la periodista d’À Punt i “a tots els mitjans de comunicació que estan sent agredits per fer el seu treball”. “Els silencis còmplices i els discursos enverinats del PP ens porten a això: colles de violents als carrers que van contra la democràcia”, han censurat. La portaveu dels socialistes a l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha enviat “una abraçada a tots els companys i companyes de mitjans de comunicació que fa una setmana que aguanteu cabestres” i ha assegurat que “això és el que tant el PP i Vox en diuen concentracions pacífiques”. “Bonica veu ciutadana ara mateix representa la dreta”, ha postil·lat.

El compte oficial de la xarxa X de Compromís ha traslladat el seu suport a la periodista i el càmera i ha emès la seva “més ferma condemna a aquest nou atac ultra contra el dret a la informació”. El síndic de la coalició en les Corts Valencianes, Joan Baldoví, ha mostrat el seu suport als dos professionals i “a totes i tots els treballadors que aquests dies estan patint la violència de l’extrema dreta”.

“El feixisme té moltes cares”

D’altra banda, el Consell d’Informatius d’À Punt ha emès un comunicat per a condemnar “de manera ferma i categòrica” les agressions “feixistes, físiques i verbals”, que ha patit l’equip del mitjà de comunicació que cobria la concentració davant de la seu del PSPV-PSOE a València. Així mateix, han denunciat “l’actitud intolerable de la ultradreta concentrada en les seus socialistes que, durant tota la setmana, s’ha cregut amb la impunitat necessària per a llançar tot tipus d’amenaces i coaccions als diversos equips que han informat”.

“La tasca informativa és un servei essencial protegit per la Constitució i l’ordenament jurídic. Com a periodistes i treballadors d’un mitjà públic, continuarem informant de tot allò que considerem rellevant, amb rigor i transparència”, han sostingut des de l’entitat, al mateix temps que han assegurat: “Ni ens acovardirem ni tolerarem més atacs d’aquells que només entenen el llenguatge de la violència”.

En aquesta línia, han ressaltat que, “en un moment en el qual la premsa està constantment sotmesa al qüestionament per part dels qui no accepten la diversitat d’opinions”, reivindiquen la feina informativa com a “garant de les llibertats individuals i col·lectives”. “El feixisme té moltes cares. L’aversió a la llibertat d’expressió n’és una i contra ella sempre serà bel·ligerant aquest Consell d’Informatius”, han conclòs.

13/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris